مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر باقیمانده علف کش های تیوبنکارب و اگزادیارژیل روی اسفناج و کاهو در تناوب با برنج

صفحات

 صفحه شروع 785 | صفحه پایان 794

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر علف کش های تیوبنکارب و اگزادیارژیل روی برنج (.Oryza sativa L) و اثر باقیمانده آنها روی اسفناج (.Spinacea oleracea L) و کاهو (.Lactuca sativa L)، آزمایش های مزرعه ای در ایستگاه های تحقیقات کشاورزی دشت ناز و قراخیل - شمال ایران انجام شد. علاوه بر شاهد، تیمارها شامل تیوبنکارب با غلظت های 3.16 و 6.33 و اگزادیارژیل با غلظت های 0.15 و 0.3 کیلوگرم ماده موثر در هکتار بود. بعد از برداشت برنج، کرت های آزمایشی دست نخورده نگاه داشته شد تا اوایل مهر که در نیمی از سطح آنها اسفناج کشت گردید. در آذر ماه در نیم دیگر از کرت ها کاهو نشا گردید. اگزادیارژیل بیشتر از تیوبنکارب باعث اختلال در رشد و ایجاد کلروز در برنج گردید. اثرات منفی اگزادیارژیل در ایستگاه قراخیل کمتر بود که علت آن احتمالا جذب سطحی بیشتر این علف کش توسط مواد آلی خاک بود. عملکردتر اسفناج بطور معنی داری تحت تاثیر بقایای خاکی اگزادیارژیل در خاک دشت ناز قرار گرفت. در حالیکه اثر هر دو علف کش در کاهش عملکردتر کاهو در ایستگاه دشت ناز معنی دار بود. در قراخیل عملکردتر کاهو کاهش معنی داری نشان نداد. نتایج آزمایش ها نشان دادند که خصوصیات خاکی بویژه مقدار ماده آلی، از عوامل اصلی کنترل کننده بقایای تیوبنکارب و اگزادیارژیل هستند. بعلاوه می توان نتیجه گرفت که اگزادیارژیل رشد رویشی و عملکرد برنج و عملکردتر اسفناج را بیشتر از تیوبنکارب تحت تاثیر قرار می دهد. از آنجا که هیچگونه تفاوت معنی داری در عملکرد برنج، اسفناج و کاهو در دو غلظت بکار رفته تیوبنکارب مشاهده نشد، با توجه به مسائل اقتصادی و ملاحظات زیست محیطی، غلظت پایین تیوبنکارب برای استفاده در اراضی شالیزاری شمال ایران توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، م.، راهنمایی، ر.، صوفی زاده، سعید، ملکوتی، محمدجعفر، و اسحاقی، علی. (1390). اثر باقیمانده علف کش های تیوبنکارب و اگزادیارژیل روی اسفناج و کاهو در تناوب با برنج. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، 13(5)، 785-794. SID. https://sid.ir/paper/63086/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی م.، راهنمایی ر.، صوفی زاده سعید، ملکوتی محمدجعفر، اسحاقی علی. اثر باقیمانده علف کش های تیوبنکارب و اگزادیارژیل روی اسفناج و کاهو در تناوب با برنج. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی[Internet]. 1390؛13(5):785-794. Available from: https://sid.ir/paper/63086/fa

    IEEE: کپی

    م. محمودی، ر. راهنمایی، سعید صوفی زاده، محمدجعفر ملکوتی، و علی اسحاقی، “اثر باقیمانده علف کش های تیوبنکارب و اگزادیارژیل روی اسفناج و کاهو در تناوب با برنج،” مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، vol. 13، no. 5، pp. 785–794، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63086/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button