مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,038
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

163
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آبگیری ماست با استفاده از غشای تراوا و هیدروژل ابرجاذب آکریلی

صفحات

 صفحه شروع 551 | صفحه پایان 559

چکیده

 روش های متداول آبگیری از مواد غذایی از جمله روش گرمایی, دارای آثار نامطلوبی مانند از بین رفتن ویتامین ها, ترکیبات آروماتیک و رنگ دانه ها هستند. افزون بر این, ملاحظات مربوط به پیچیدگی های خاص فناوری و مصرف انرژی نیز مطرح است. بدین ترتیب, فرایندهای تغلیظ مواد غذایی به سمت روش های غیرگرمایی یا شیوه هایی با کاهش آثار گرمایی هدایت می شوند. ابرجاذب ها, شبکه پلیمری به شدت آب دوست اند که صدها برابر وزن خود آب و مایعات آبی را جذب و در ساختار خود نگه می دارند. این مواد زیرگروهی از خانواده هیدروژل ها هستند که پس از جذب آب به حالت ژل درمی آیند. در پژوهش حاضر که برای اولین بار در ایران انجام شده است, امکان استفاده از ابرجاذب ها برای کاهش زمان آبگیری از ماست به عنوان محصولی پرمصرف مورد بررسی قرار گرفته و نتایج قابل توجهی به دست آمده است. در آزمایش های انجام شده برای بررسی اثر ابرجاذب ها بر روش معمول تغلیظ ماست (استفاده از غشای تراوا), نوع بستر (پهن و عمودی) و زمان عملیات نیز مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار مواد جامد محلول و درصد ماده خشک باقی مانده در نمونه های آبگیری شده در زمان های مختلف اندازه گیری و تا 180 min پی گیری شد. نتایج پس از تجزیه و تحلیل آماری نشان می دهد که استفاده از ابرجاذب پلیمری در بستر پهن نسبت به روش سنتی می تواند زمان آبگیری را به کمتر از یک سوم کاهش دهد. به عبارتی دیگر, در زمانی مشخص, حدود 70 درصد افزایش در مقدار ماده خشک ماست نسبت به روش معمول آن مشاهده شد. نتایج پژوهش به عمل آمده نشانگر آنست که هیدروژل ابرجاذب آکریلی می تواند به عنوان ماده ای به شدت آب دوست در آبگیری به روش غیرگرمایی مواد غذایی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدپور، علی، مسکوکی، عبدالمجید، و رضایی، مسعود. (1386). آبگیری ماست با استفاده از غشای تراوا و هیدروژل ابرجاذب آکریلی. علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)، 20(6 (پیاپی 92))، 551-559. SID. https://sid.ir/paper/6337/fa

    Vancouver: کپی

    احمدپور علی، مسکوکی عبدالمجید، رضایی مسعود. آبگیری ماست با استفاده از غشای تراوا و هیدروژل ابرجاذب آکریلی. علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)[Internet]. 1386؛20(6 (پیاپی 92)):551-559. Available from: https://sid.ir/paper/6337/fa

    IEEE: کپی

    علی احمدپور، عبدالمجید مسکوکی، و مسعود رضایی، “آبگیری ماست با استفاده از غشای تراوا و هیدروژل ابرجاذب آکریلی،” علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)، vol. 20، no. 6 (پیاپی 92)، pp. 551–559، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/6337/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button