مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

343
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر کنترل پوسیدگی، خواص کیفی و برخی فلاونوئیدهای میوه پرتقال تامسون ناول در انبار سرد

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 146

چکیده

 پوسیدگی ناشی از کپک های سبز و آبی یکی از دلایل اصلی فساد پرتقال تامسون می باشد و می تواند تبدیل به یک عامل محدود کننده در انبارمانی میوه ها گردد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تیمارهای واکس, آب گرم, کلرید کلسیم و تیمار قارچ کش تجاری تکتو 60 بر پوسیدگی, از طریق القای بیوسنتز ترکیبات فلاونوئیدی و در نتیجه حفظ کیفیت پس از برداشت میوه های پرتقال تامسون ناول (سالم, زخم شده و آلوده شده با قارچ پنی سیلیوم) بود. میوه ها به مدت سه ماه در انبار سرد با دمای 5 تا 7 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی حدود 75 تا 90 درصد نگه داری شد. کاهش وزن در میوه های واکس خورده کمتر از سایر تیمارها بود. میوه های زخم شده و آلوده سازی شده شانس زیادی برای بقا نداشتند, تنها تیمارهای تکتو 60 و آب گرم توانستند پوسیدگی میوه های زخم و آلوده را به طور معنی داری کاهش دهند. در مقابل هیچ یک از تیمارها در کنترل پوسیدگی میوه های بدون زخم اختلاف نداشتند. میزان فنل کل پوست و گوشت میوه در دوره انبارداری کاهش یافت. مقدار هسپریدین پوست نیز در تیمار واکس بریتکس 1050 میکرو گرم بر گرم عصاره بود. بیشترین مقدار اسکوپارون پوست و گوشت میوه به ترتیب در تیمار آب داغ (9/100 میکروگرم بر گرم عصاره) و تیمار کلسیم + زخم (71/64 میکروگرم بر گرم عصاره) بود. کاربرد تیمارهای تکتو 60 و آب گرم می تواند پوسیدگی میوه های زخم و آلوده را کاهش دهد. تیمارها در کنترل پوسیدگی میوه های بدون زخم تفاوتی نداشتند که این موضوع اهمیت جلوگیری از آسیب مکانیکی به میوه در مرحله قبل از برداشت و زمان جابجایی را نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فقیه نصیری، مازیار، فخرطباطبایی، سیدمحمد، ارزانی، کاظم، زارع، رسول، ارزانی، کاظم، و زارع، رسول. (1398). مقایسه تاثیر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر کنترل پوسیدگی, خواص کیفی و برخی فلاونوئیدهای میوه پرتقال تامسون ناول در انبار سرد. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(86 )، 133-146. SID. https://sid.ir/paper/71553/fa

    Vancouver: کپی

    فقیه نصیری مازیار، فخرطباطبایی سیدمحمد، ارزانی کاظم، زارع رسول، ارزانی کاظم، زارع رسول. مقایسه تاثیر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر کنترل پوسیدگی, خواص کیفی و برخی فلاونوئیدهای میوه پرتقال تامسون ناول در انبار سرد. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(86 ):133-146. Available from: https://sid.ir/paper/71553/fa

    IEEE: کپی

    مازیار فقیه نصیری، سیدمحمد فخرطباطبایی، کاظم ارزانی، رسول زارع، کاظم ارزانی، و رسول زارع، “مقایسه تاثیر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر کنترل پوسیدگی, خواص کیفی و برخی فلاونوئیدهای میوه پرتقال تامسون ناول در انبار سرد،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 86 ، pp. 133–146، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71553/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button