مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقاومت انتروکوکوس های جدا شده از پنیر سنتی کردی به آنتی بیوتیک های رایج درمانی، فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی آن ها

صفحات

 صفحه شروع 335 | صفحه پایان 342

چکیده

 ویژگی دوگانه انتروکوکوس ها از یک سو آن ها را به باکتری های مناسبی جهت تهیه کشت های آغازگر در تولید فراورده های غذایی ساخته اما از سویی دیگر بروز ویژگی مقاومت به آنتی-بیوتیک ها و فاکتورهای بیماری زایی, باعث نگرانی در حوزه سلامت مصرف کننده شده است. در این پژوهش جهت بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی, فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی ایزوله های انتروکوکوس های جدا شده از پنیر سنتی کردی از انتشار در آگار به کمک دیسک (دیسک دیفیوژن) و روش های مبتنی بر کشت استفاده شد. نتایج حاصل از هاله بازدارندگی مربوط به ایزوله های انتروکوکوس نسبت به آنتی بیوتیک های رایج درمانی نشان داد که جدایه-ها به آنتی بیوتیک های ونکومایسین و آمپی سیلین حساس و نسبت به آنتی بیوتیک های کانامایسین و استرپتومایسین مقاوم بودند. جدایه های مورد بررسی مقاومت بسیار کمی نسبت به تتراسایکلین و کلرامفنیکل از خود بروز دادند. هیچ کدام از جدایه ها به تمامی آنتی-بیوتیک های مورد آزمایش مقاومت نداشتند. نتایج حاصل از بررسی فعالیت همولیتیکی جدایه-ها نشان داد که هیچ یک از باکتری های مورد آزمون قادر به تجزیه خون و در نتیجه ایجاد هاله شفاف در محیط حاوی خون گوسفند نبوده و تمامی آن ها گاما-همولیتیک و فاقد هر گونه فعالیت همولیتیکی بودند. نتایج حاصل از فعالیت ژلاتینازی سویه ها نیز نشان داد که هیچ کدام از جدایه های مورد بررسی نتوانستند در محیط TSA حاوی ژلاتین, ایجاد هاله روشن کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زنگانه، حسین، مرتضوی، سیدعلی، شهیدی، فخری، علیزاده بهبهانی، بهروز، میلانی، الناز، و عدالتیان دوم، محمدرضا. (1398). بررسی مقاومت انتروکوکوس های جدا شده از پنیر سنتی کردی به آنتی بیوتیک های رایج درمانی, فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی آن ها. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(90 )، 335-342. SID. https://sid.ir/paper/71754/fa

    Vancouver: کپی

    زنگانه حسین، مرتضوی سیدعلی، شهیدی فخری، علیزاده بهبهانی بهروز، میلانی الناز، عدالتیان دوم محمدرضا. بررسی مقاومت انتروکوکوس های جدا شده از پنیر سنتی کردی به آنتی بیوتیک های رایج درمانی, فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی آن ها. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(90 ):335-342. Available from: https://sid.ir/paper/71754/fa

    IEEE: کپی

    حسین زنگانه، سیدعلی مرتضوی، فخری شهیدی، بهروز علیزاده بهبهانی، الناز میلانی، و محمدرضا عدالتیان دوم، “بررسی مقاومت انتروکوکوس های جدا شده از پنیر سنتی کردی به آنتی بیوتیک های رایج درمانی, فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی آن ها،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 90 ، pp. 335–342، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71754/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button