مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,900
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,035
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جوانه زنی بر میزان ترکیبات شیمیایی، خواص تغذیه ای و فعالیت ضد اکسندگی بذر ماش

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 145

چکیده

ماش (Vigna radiata) گیاهی یکساله است و به خانواده Fabaceae تعلق دارد. جوانه زنی روشی مرسوم و ارزان برای بهبود خواص تغذیه ای بقولات عنوان شده است. جوانه ماش یکی از محبوبترین این محصولات به شمار می آید. این جوانه غنی از پروتئین (33-20%) بوده و منبع مناسبی از اسیدهای چرب ضروری, توکوفرول ها, استرول ها, قندها و اسیدهای آلی می باشد. در این مطالعه تغییر در ترکیبات شیمیایی, خاصیت ضد اکسندگی, میزان کل ترکیبات فنولیک, مقدار عناصر اساسی, میزان آسکوربیک اسید و اسیدهای آلی موجود در بذر ماش, بذر خیسانده شده ماش در آب و جوانه ماش در طی 4 روز فرایند جوانه زنی (هر 24 ساعت نمونه برداری) اندازه گیری و نوع اسیدهای چرب موجود در آن نیز شناسایی شد. نتایج حاصل افزایش معنی دار محتوی رطوبت, پروتئین و خاکستر نمونه ها و کاهش میزان چربی و کربوهیدرات به سبب مصرف آنها در طی فرایند جوانه زنی را نشان داد. میزان ترکیبات فنولیک و خاصیت ضد اکسندگی در جوانه چهار روزه ماش در مقایسه با بذر آن به ترتیب 2.5 و 1.5 برابر شد. میزان اسید آسکوربیک در طی دوره جوانه زنی از 8.9 به 19.6 درصد رسید و میزان اسیدهای آلی نیز به طور معنی داری افزایش نشان داد. آنالیز ترکیب اسیدهای چرب نشان داد که جوانه ماش حاوی 17% اسید لینولنیک و 36% اسید لینولئیک است و این محصول می تواند به عنوان یک منبع غنی از امگا-3 به شمار آید. نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر ارزش تغذیه ای بسیار بالای جوانه ماش و اهمیت مصرف آن می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیروانی، عاطفه، شاهدی، محمد، و گلی، سیدامیرحسین. (1396). اثر جوانه زنی بر میزان ترکیبات شیمیایی, خواص تغذیه ای و فعالیت ضد اکسندگی بذر ماش. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(62)، 135-145. SID. https://sid.ir/paper/71951/fa

    Vancouver: کپی

    شیروانی عاطفه، شاهدی محمد، گلی سیدامیرحسین. اثر جوانه زنی بر میزان ترکیبات شیمیایی, خواص تغذیه ای و فعالیت ضد اکسندگی بذر ماش. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(62):135-145. Available from: https://sid.ir/paper/71951/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه شیروانی، محمد شاهدی، و سیدامیرحسین گلی، “اثر جوانه زنی بر میزان ترکیبات شیمیایی, خواص تغذیه ای و فعالیت ضد اکسندگی بذر ماش،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 62، pp. 135–145، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71951/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button