مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,319
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

925
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر امولسیفایرها و صمغ های بومی روی تشکیل و برخی ویژگی های فیزیکی و رئولوژیکی نانوامولسیون اسانس روغنی پوست پرتقال

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 24

چکیده

 در این پژوهش, تاثیر نوع امولسیفایر (Tween 80, Tween 60, Tween 20, کازئینات سدیم,WPC  و (WPI, نسبت امولسیفایر (Tween 80) به فاز روغنی (اسانس روغنی پوست پرتقال) در هشت سطح (1, 1.5, 1.75, 2, 2.25, 2.5, 2.75 و 3 :1) و امکان به کارگیری شکل کامل, بخش محلول و نامحلول دو نوع صمغ بومی (صمغ فارسی و کتیرا) به صورت تکی و ترکیبی در فرمولاسیون, بر تشکیل و برخی ویژگی های نانوامولسیون های تهیه شده از اسانس روغنی پوست پرتقال بررسی شد. برای تولید نانوامولسیون ها از روش امولسیون سازی با فراصوت استفاده شد و میانگین اندازه قطرات (Z-average), شاخص بس پاشیدگی (PDI), گرانروی, رفتار جریانی نانوامولسیون ها, پایداری فیزیکی فرمولاسیون های منتخب در دمای 25oC به مدت 90 روز و همچنین مقدار انرژی مصرفی در طی فرایند بررسی شد. نتایج نشان داد که غلظت امولسیفایر یا نسبت امولسیفایر به فاز روغنی (Surfactant-to-oil ratio, SOR) تاثیر معنی داری (P<0.0001) بر ویژگی های اندازه گیری شده داشتند و نمونه های تولید شده با نسبت 1:2 (امولسیفایر: اسانس) کمترین مقدار Z-average را دارا بودند. در ضمن, امکان حذف امولسیفایر (Tween 80) با جایگزینی آن توسط صمغ ها و امولسیفایرهای پروتئینی برای تشکیل نانوامولسیون پایدار میسر نگردید. در ادامه مشخص شد که تنها بخش محلول صمغ فارسی و کتیرا (به صورت تکی و ترکیبی) قابلیت به کارگیری در ساختار و تشکیل نانوامولسیون های پایدار را داشتند و حضور آن ها در فرمولاسیون تاثیر معنی داری (P<0.0001) بر ویژگی های اندازه گیری شده داشت. همچنین, رفتار جریانی نانوامولسیون های تولید شده نیوتنی بود و تاثیر مدت زمان نگهداری بر مقدار Z-average نمونه ها نیز معنی دار بود (P<0.0001).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمجیدی، عادل، عباسی، سلیمان، حمیدی اصفهانی، زهره، و عزیزی، محمدحسین. (1395). تاثیر امولسیفایرها و صمغ های بومی روی تشکیل و برخی ویژگی های فیزیکی و رئولوژیکی نانوامولسیون اسانس روغنی پوست پرتقال. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(60)، 11-24. SID. https://sid.ir/paper/72188/fa

    Vancouver: کپی

    میرمجیدی عادل، عباسی سلیمان، حمیدی اصفهانی زهره، عزیزی محمدحسین. تاثیر امولسیفایرها و صمغ های بومی روی تشکیل و برخی ویژگی های فیزیکی و رئولوژیکی نانوامولسیون اسانس روغنی پوست پرتقال. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(60):11-24. Available from: https://sid.ir/paper/72188/fa

    IEEE: کپی

    عادل میرمجیدی، سلیمان عباسی، زهره حمیدی اصفهانی، و محمدحسین عزیزی، “تاثیر امولسیفایرها و صمغ های بومی روی تشکیل و برخی ویژگی های فیزیکی و رئولوژیکی نانوامولسیون اسانس روغنی پوست پرتقال،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 60، pp. 11–24، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72188/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button