مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

992
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

765
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های آنتی اکسیدانی، فیزیکی-شیمیایی ورئولوژیکی آدامس تهیه شده از صمغ درخت بنه و شیرین کننده های الکلی

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 45

چکیده

 امروزه تحقیقات زیادی در زمینه پیدا کردن جایگزین مناسب برای آدامس, از جمله استفاده از صمغ های طبیعی و قندهای الکلی وجود دارد. سقز از گروه Pistacia atlantica, صمغی به رنگ سبز خیلی روشن, غلیظ و بسیار چسبنده است که از نظر ترکیبات شیمیایی و ساختار فیزیکی جزء الئورزین ها محسوب می شود و از آن در تولید آدامس های طبیعی به عنوان پایه آدامس استفاده می شود. در این پژوهش جهت بهبود خواص تغذیه ای, آنتی اکسیدانی و رئولوژیکی آدامس به تولید آن با استفاده از صمغ درخت بنه و قندهای الکلی پرداخته شده است. نمونه های آزمایشی با استفاده از ترکیب رزین سقز, قندهای الکلی (سوربیتول, زایلیتول و ایزومالت) در مقادیر مختلف تولید و آزمون های فیزیکی وشیمیایی, رنگ سنجی, رئولوژیکی, آنتی اکسیدانی و ارزیابی حسی در طی60 روز نگه داری انجام شد. نتایج نشان داد با افزایش زمان نگهداری میزان رطوبت در تمامی نمونه ها کاهش یافت و با افزایش غلظت صمغ, میزان فنول کل و مهار رادیکال آزاد DPPH افزایش یافت. نمونه هایی با فرمولاسیون مشترک (40 درصد رزین, 34 درصد زایلیتول, 5 درصد سوربیتول, 20 درصد ایزومالت, 3/0 درصد گلیسرول, 7/0 درصد اسانس نعنا) از لحاظ قدرت آنتی اکسیدانی بالا, خصوصیات مکانیکی, رطوبت, مقبولیت کلی از لحاظ بافت, شکل ظاهری, طعم و. . . توسط ارزیاب ها دارای بیشترین نمونه و بهترین پذیرش بودند. با توجه به نتایج حاصله از این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد با استفاده از صمغ بنه به همراه قندهای الکلی و تهیه فرمولاسیون بهینه از آن ها, می توان به محصولی طبیعی با خواص تغذیه ای, آنتی اکسیدانی و بافتی مناسب به عنوان جایگزین آدامس های تولید شده از رزین مصنوعی دست یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابوطالبی، زهرا، پزشکی نجف آبادی، اکرم، قنبرزاده، بابک، و خاکبازحشمتی، مریم. (1398). ویژگی های آنتی اکسیدانی, فیزیکی-شیمیایی ورئولوژیکی آدامس تهیه شده از صمغ درخت بنه و شیرین کننده های الکلی. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(89 )، 35-45. SID. https://sid.ir/paper/72277/fa

    Vancouver: کپی

    ابوطالبی زهرا، پزشکی نجف آبادی اکرم، قنبرزاده بابک، خاکبازحشمتی مریم. ویژگی های آنتی اکسیدانی, فیزیکی-شیمیایی ورئولوژیکی آدامس تهیه شده از صمغ درخت بنه و شیرین کننده های الکلی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(89 ):35-45. Available from: https://sid.ir/paper/72277/fa

    IEEE: کپی

    زهرا ابوطالبی، اکرم پزشکی نجف آبادی، بابک قنبرزاده، و مریم خاکبازحشمتی، “ویژگی های آنتی اکسیدانی, فیزیکی-شیمیایی ورئولوژیکی آدامس تهیه شده از صمغ درخت بنه و شیرین کننده های الکلی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 89 ، pp. 35–45، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72277/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button