مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,120
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

824
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب اسیدهای چرب و عناصر معدنی هفده توده موسیر ایرانی (.Allium hirtifolium Boiss)

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 68

چکیده

موسیر (Allium hirtifolium Boiss.) گیاهی چند ساله و متعلق به خانواده Alliaceae است. این گیاه بومی ایران بوده و به صورت وحشی می روید. این پژوهش به منظور بررسی اسیدهای چرب و عناصر معدنی (پتاسیم, سدیم, منیزیم, آهن, مس, روی و منگنز) هفده توده موسیر کنگاور, سیاخ دارنگون, صحنه, آشتیان, دشت ارژن, کوهرنگ, سپیدان, دیواندره, بروجرد, خمین, یاسوج, نهاوند, خوانسار, هرسین, اراک, دشمن زیاری و کوهمره سرخی انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد ماده خشک (%36.71 و %29.15) به ترتیب مربوط به توده های هرسین و دشمن زیاری بود. توده کنگاور دارای بیشترین درصد آهن و مس و توده کوهرنگ دارای بیشترین مقدار منیزیم بود. بیشترین مقدار سدیم در توده هرسین اندازه گیری شد. توده صحنه دارای حداکثر مقدار پتاسیم و منگنز و توده خمین دارای بیشترین مقدار روی بود. اندازه گیری اسیدهای چرب با گازکروماتوگرافی نشان داد که بیشترین درصد لینولنیک اسید (امگا-3) و لینولئیک اسید (امگا-6) به ترتیب در توده های آشتیان و سپیدان مشاهده شد. این پژوهش نشان داد که توده های موسیر ایرانی از نظر داشتن عناصر معدنی و اسیدهای چرب ضروری حایز اهمیت بوده و برای تغذیه انسان توصیه می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، راهله، زمانی، ذبیح اله، کاشی، عبدالکریم، و جباری، علی. (1387). مقایسه ترکیب اسیدهای چرب و عناصر معدنی هفده توده موسیر ایرانی (.Allium hirtifolium Boiss). علوم و صنایع غذایی ایران، 5(1)، 61-68. SID. https://sid.ir/paper/72319/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی راهله، زمانی ذبیح اله، کاشی عبدالکریم، جباری علی. مقایسه ترکیب اسیدهای چرب و عناصر معدنی هفده توده موسیر ایرانی (.Allium hirtifolium Boiss). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛5(1):61-68. Available from: https://sid.ir/paper/72319/fa

    IEEE: کپی

    راهله ابراهیمی، ذبیح اله زمانی، عبدالکریم کاشی، و علی جباری، “مقایسه ترکیب اسیدهای چرب و عناصر معدنی هفده توده موسیر ایرانی (.Allium hirtifolium Boiss)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 1، pp. 61–68، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72319/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button