مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,018
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی نانوریزپوشانی اسید فولیک به کمک روش تاگوچی

صفحات

 صفحه شروع 225 | صفحه پایان 236

چکیده

 به دلیل حساسیت اسید فولیک همانند بسیاری از ویتامین های دیگر به شرایط محیطی و عملیات فرآوری, ضروری است که توسط روش هایی با کارایی بالا نظیر میکرو/نانوانکپسولاسیون از این ویتامین محافظت شود. هدف پژوهش حاضر, پیداکردن شرایط بهینه تولید امولسیون های دوگانه پکتین-کنسانتره پروتئین آب پنیر (WPC) برای نانوانکپسوله کردن اسیدفولیک ازطریق فرآیند خشک کردن پاششی بود. برای این منظور, 5 متغیر مستقل همراه با محدوده عملیاتی آنها شامل غلظت پکتین, غلظت WPC, میزان فاز پراکنده, pH و نوع سامانه سورفکتانت به عنوان متغیرهای تیمار و راندمان انکپسولاسیون (EE) به عنوان متغیر پاسخ اصلی انتخاب شدند. طرح ریزی آزمایش ها دراین مرحله به کمک روش تاگوچی صورت گرفته و 16 تیمار تعیین گردید. امولسیون های دوگانه نهایی, فرمولاسیون هایی بودند که حاوی یک نانو/میکروامولسیون داخلی متشکل از سامانه آب (دارای اسیدفولیک محلول) در روغن و یک فاز آبی بیرونی متشکل از کمپلکس بیوپلیمری پکتین-WPC بودند. میانگین کلی راندمان انکپسولاسیون اسیدفولیک در این سامانه حدود 88.3 درصد در محدوده 82.3 تا 95.0 درصد بدست آمد. آنالیز اثرات اصلی با روش تاگوچی نشان داد که میزان فاز پراکنده امولسیون های دوگانه, مهمترین تیمار اثرگذار بر EE بوده (36%) و سامانه سورفکتانت دارای کمترین تاثیر (5%) بود. همچنین, نتایج این مرحله مشخص نمود که مهمترین برهم کنش بین متغیرهای مستقل با توجه به اثرگذاری بر EE, مربوط به اثر متقابل بین WPC و میزان فاز پراکنده می باشد درحالی که اثر متقابل پکتین-pH دارای کمترین تاثیر بود. درمجموع, شرایط بهینه عبارت بود از غلظت پکتین 1%, غلظت WPC 4%, میزان فاز پراکنده 15%, pH برابر 6 و سامانه سورفکتانت PGPR با نانوامولسیون داخلی که قادر است راندمان انکپسولاسیون اسید فولیک را به 99% برساند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدپور، الهام، مقصودلو، یحیی، جعفری، سیدمهدی، قربانی، محمد، و اعلمی، مهران. (1396). بهینه سازی نانوریزپوشانی اسید فولیک به کمک روش تاگوچی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(68)، 225-236. SID. https://sid.ir/paper/72346/fa

    Vancouver: کپی

    اسدپور الهام، مقصودلو یحیی، جعفری سیدمهدی، قربانی محمد، اعلمی مهران. بهینه سازی نانوریزپوشانی اسید فولیک به کمک روش تاگوچی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(68):225-236. Available from: https://sid.ir/paper/72346/fa

    IEEE: کپی

    الهام اسدپور، یحیی مقصودلو، سیدمهدی جعفری، محمد قربانی، و مهران اعلمی، “بهینه سازی نانوریزپوشانی اسید فولیک به کمک روش تاگوچی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 68، pp. 225–236، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72346/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button