Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

458
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد اسانس روغنی آرتیمیسیا افسنطین در کنترل رشد باکتری های بیماری زا روی کاهوی تازه

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 96

چکیده

 امروزه به دلیل اثرات جانبی نگهدارنده های شیمیایی, مصرف نگهدارنده های طبیعی نظیر اسانس های روغنی پیشنهاد می شود. سال های زیادی است که فعالیت ضدمیکروبی اسانس های روغنی به خوبی شناخته شده است. در این مطالعه, بعد از تهیه اسانس روغنی آرتیمیسیا افسنطین, ترکیبات آن توسط کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی GC-MS)) شناسایی شد. سپس فعالیت ضدمیکروبی اسانس روغنی علیه استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی, سالمونلا تایفی و باسیلوس سرئوس توسط روش های انتشار دیسک در آگار, MIC و MBC ارزیابی گردید. براساس نتایج MIC, غلظت های اسانس روغنی (µ l/ml) 16, 32 و 64 جهت ارزیابی کارایی آن در غیرفعال سازی رشد باکتری های بیماریزا روی کاهوی تازه انتخاب گردید. کاهو با استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی, سالمونلا تایفی و باسیلوس سرئوس تلقیح گردید و تعداد باکتری ها در فواصل زمانی (0, 3, 24 و 72 ساعت) شمارش گردید. غلظت زد-بتا-اوسیمن اکساید به عنوان ترکیب اصلی اسانس روغنی 2. 36± 76. 53 % بود. نتایج مقادیر MIC, MBC و انتشار دیسک در آگار نشان داد که حساس ترین و مقاوم ترین باکتری ها به ترتیب استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی می باشند. در مقایسه با کنترل (آب), کاهوی تیمار شده با اسانس روغنی µ l/ml 64 بعد از 72 ساعت تیمار نشان داد که باعث کاهش 3. 36, 2. 27, 3. 23 و 3. 47 لگاریتمی به ترتیب در تعداد استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی, سالمونلا تایفی و باسیلوس سرئوس در هر گرم کاهو می شود. این تحقیق نشان داد که اسانس روغنی آرتیمیسیا افسنطین می تواند یک عامل ضدمیکروبی موثر جهت کنترل رشد باکتری های پاتوژنیک روی کاهوی تازه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دعوتی، نفیسه، و علی میرزایی، سمیه. (1399). کاربرد اسانس روغنی آرتیمیسیا افسنطین در کنترل رشد باکتری های بیماری زا روی کاهوی تازه. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(98 )، 85-96. SID. https://sid.ir/paper/72493/fa

    Vancouver: کپی

    دعوتی نفیسه، علی میرزایی سمیه. کاربرد اسانس روغنی آرتیمیسیا افسنطین در کنترل رشد باکتری های بیماری زا روی کاهوی تازه. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(98 ):85-96. Available from: https://sid.ir/paper/72493/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه دعوتی، و سمیه علی میرزایی، “کاربرد اسانس روغنی آرتیمیسیا افسنطین در کنترل رشد باکتری های بیماری زا روی کاهوی تازه،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 98 ، pp. 85–96، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72493/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا