مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,420
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

874
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه خواص ضد اکسایشی عصاره های پوست و برگ نارنگی و تعیین خواص مکانیکی کاغذهای کرافت پوشش یافته با عصاره ها

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 72

چکیده

 در این مطالعه امکان پوشش دادن کاغذ کرافت با استفاده از عصاره روغنی پوست و برگ نارنگی مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیری از پوست و برگ نارنگی با استفاده از حلال هایی غیر قطبی (هگزان, کلروفرم, دی کلرومتان یا پترولیوم اتر) در دمای اتاق انجام شد. خاصیت ضد اکسایشی عصاره هابه روش مهار رادیکال آزاد DPPH اندازه گیری شد. پوشش دهی کاغذ کرافت از طریق غوطه ور نمودن آن در عصاره و سپس تبخیر حلال انجام گرفت. اثر عصاره های غیرابی به عنوان پوشش کاغذ در مقایسه با کاغذ بدون پوشش بر روی خواص مکانیکی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد حلالهای هگزان -کلروفرم به نسبت (1:1) بعنوان بهترین سیستم حلال در عصاره گیری و پوشش دهی می باشد. وزن کاغذهای پوشش یافته با افزایش غلظت عصاره هاافزایش یافت. مقاومت کششی (TS), مدول یانگ (YM) و درصد ازدیاد طول تا نقطه پارگی (%E) کاغذهای پوشش های یافته با عصاره روغنی نسبت به کاغذ فاقد پوشش کاهش یافت. عصاره پوست- برگ نسبت به عصاره پوست از خاصیت ضد اکسایشی قویتری برخوردار بوده و هر دو عصاره نیز خاصیت ضد اکسایشی ضعیف تری در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی BHA نشان دادند. بطور کلی عصاره غیرآبی پوست و پوست- برگ مرکبات سبب تشکیل پوششی روغنی در کاغذ کرافت گردید, چنین پوششی با دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی پتانسیل استفاده در بسته بندی های فعال را داشته, اما سبب تضعیف خواص مکانیکی کاغذ پوشش یافته می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیده آمنه، و کسائی، محمدرضا. (1394). مطالعه خواص ضد اکسایشی عصاره های پوست و برگ نارنگی و تعیین خواص مکانیکی کاغذهای کرافت پوشش یافته با عصاره ها. علوم و صنایع غذایی ایران، 12(49)، 61-72. SID. https://sid.ir/paper/72640/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیده آمنه، کسائی محمدرضا. مطالعه خواص ضد اکسایشی عصاره های پوست و برگ نارنگی و تعیین خواص مکانیکی کاغذهای کرافت پوشش یافته با عصاره ها. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛12(49):61-72. Available from: https://sid.ir/paper/72640/fa

    IEEE: کپی

    سیده آمنه موسوی، و محمدرضا کسائی، “مطالعه خواص ضد اکسایشی عصاره های پوست و برگ نارنگی و تعیین خواص مکانیکی کاغذهای کرافت پوشش یافته با عصاره ها،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 49، pp. 61–72، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72640/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button