مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,995
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,105
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین درجه توسعه یافتگی صنایع لبنی استان های ایران، کاربرد تکنیک تاکسونومی عددی

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 صنعت لبنیات, از مهمترین حلقه های زنجیره غذایی کشاورزی و پیشرفته ترین صنعت تبدیلی و تکمیلی این بخش است که رتبه اول بازار مصرف و ارزش افزوده را در بین سایر صنایع این بخش دارا است. مطالعات نشان می دهد که عدم توجه به تفاوت های منطقه ای در مدیریت و سیاست گذاری این صنعت, موجب اتخاذ سیاست های ناکارآمد توسعه صنعت لبنیات استان های کشور خواهد شد. بنابراین, هدف تحقیق حاضر, بررسی وضعیت موجود صنعت لبنیات و رتبه بندی استان های ایران از نظر میزان توسعه صنعت لبنیات با کمک شاخص های توسعه این صنعت به روش تاکسونومی عددی بوده است. شاخص های توسعه این صنعت, با مرور آمارهای رسمی و دریافت نظرات کارشناسان این صنعت تعیین شدند که عبارتند از: تعداد دام تولید کننده شیر, میزان تولید شیرخام, قیمت عرضه شیر در بازار, تعداد واحدهای فرآوری در حال بهره برداری, میزان کل فرآوری انواع شیر مایع, ماست, پنیر, دوغ و بستنی. بررسی ها نشانگر وجود رکود و عدم پیشرفت برخی از این شاخص ها در دوره زمانی 1381 تا 1391 است. همچنین استان های خراسان رضوی و ایلام به ترتیب دارای بیشترین و کمترین میزان توسعه یافتگی صنایع لبنی کشور بودند. لذا پیشنهاد می گردد که در اتخاذ تصمیمات و برنامه ریزی های توسعه, سرمایه گذاری و مدیریت صنعت لبنیات, به تفاوت های استانی و نیز رتبه بندی استان های کشور بر اساس پتانسیل آنها در هر یک از شاخص های مذکور توجه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فزونی اردکانی، زهرا، فرهادیان، همایون، و پزشکی راد، غلامرضا. (1396). تعیین درجه توسعه یافتگی صنایع لبنی استان های ایران, کاربرد تکنیک تاکسونومی عددی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(64)، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/72671/fa

    Vancouver: کپی

    فزونی اردکانی زهرا، فرهادیان همایون، پزشکی راد غلامرضا. تعیین درجه توسعه یافتگی صنایع لبنی استان های ایران, کاربرد تکنیک تاکسونومی عددی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(64):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/72671/fa

    IEEE: کپی

    زهرا فزونی اردکانی، همایون فرهادیان، و غلامرضا پزشکی راد، “تعیین درجه توسعه یافتگی صنایع لبنی استان های ایران, کاربرد تکنیک تاکسونومی عددی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 64، pp. 51–60، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72671/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button