مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

551
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیبات شیمیایی، بررسی توانایی رادیکال گیرندگی و خواص ضد میکروبی عصاره بذر گیاه عدس الملک

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

 برخی از گیاهان دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی و خواص ضد میکروبی بوده و از آن ها می توان به عنوان ترکیبات فراسودمند در صنعت استفاده نمود, هدف از این مطالعه بررسی قدرت رادیکال گیرندگی, ضد میکروبی و شناسایی ترکیبات عصاره بذر گیاه عدس الملک می باشد. در این مطالعه ابتدا عصاره گیری به روش ترکیبی خیساندن و اولتراسوند (50 هرتز) انجام گردید. سپس شناسایی ترکیبات با دستگاه GC/MS انجام گردید و قدرت رادیکال گیرندگی به وسیله DPPH تعیین گردید. اثر ضد میکروبی عصاره در برابر سویه های اشرشیا کلی, لیستریامونوسیتوژنز و کاندیدا آلبیکنس به روش انتشار دیسک تعیین گردید. 14 نوع ترکیب شناسایی گردید که جمعا 58/98 درصد ترکیبات عصاره را شامل می شدند و بیش ترین ترکیبات را Mome Inositol (30. 55%), cis-9-Octadecenoic acid (20. 44%) تشکیل دادند. بیشترین قدرت رادیکال گیرندگی مربوط به غلظت ppm600 عصاره (91. 6 درصد) بوده است. همه غلظت های مختلف عصاره به غیر از غلظت 0. 25 میلی گرم بر میلی لیتر بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز قدرت مهارکنندگی داشته اند و تمام غلظت های عصاره بر باکتری اشرشیا کلی اثر مهارکنندگی داشته اند و بیش ترین اثر مربوط به غلظت 0. 5 میلی گرم بر میلی لیتر(12. 98 میلی متر) بود. همچنین هیچ یک از غلظت ها اثر مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس نداشته اند. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره اثر بازدارندگی آن در برابر سویه ها به شکل موثری افزایش می یابد. با توجه به قدرت آنتی اکسیدانی مناسب و خاصیت ضد میکروبی عصاره این گیاه می توان از آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهنام نیک، علی، وظیفه دوست، محسن، دیدار، زهره، و حاجی رستملو، بهاره. (1398). شناسایی ترکیبات شیمیایی, بررسی توانایی رادیکال گیرندگی و خواص ضد میکروبی عصاره بذر گیاه عدس الملک. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(94 )، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/72715/fa

    Vancouver: کپی

    بهنام نیک علی، وظیفه دوست محسن، دیدار زهره، حاجی رستملو بهاره. شناسایی ترکیبات شیمیایی, بررسی توانایی رادیکال گیرندگی و خواص ضد میکروبی عصاره بذر گیاه عدس الملک. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(94 ):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/72715/fa

    IEEE: کپی

    علی بهنام نیک، محسن وظیفه دوست، زهره دیدار، و بهاره حاجی رستملو، “شناسایی ترکیبات شیمیایی, بررسی توانایی رادیکال گیرندگی و خواص ضد میکروبی عصاره بذر گیاه عدس الملک،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 94 ، pp. 13–22، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72715/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button