مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,236
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی زمان و ارتفاع برداشت بر عملکرد و اجزای عملکرد راتون برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم هاشمی

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 161

چکیده

 به منظور بررسی زمان و ارتفاع برداشت بر عملکرد دانه راتون برنج در رقم طارم هاشمی, آزمایشی در سال زراعی 1382 در شهرستان ساری به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گردید. در این مطالعه زمان برداشت به عنوان عامل اصلی در سه سطح (T1: اولین برداشت در 7 شهریور ماه T2: دومین زمان برداشت در 17 شهریور و T3: سومین زمان برداشت در 27 شهریور) و ارتفاع برداشت به عنوان عامل فرعی در پنج سطح (شامل h1: کف بر, h2: 10 سانتیمتر, h3: 20 سانتیمتر, h4: 30 سانتیمتر, h5: 40 سانتیمتر) در نظر گرفته بود. عملکرد دانه در اولین زمان برداشت بیشتر از زمان های دیگر برداشت بود که به خاطر افزایش برخی اجزای عملکرد مانند تعداد پنجه و پنجه های بارور در کپه, تعداد خوشه در مترمربع و درصد خوشه چه های پر شده بود. عملکرد دانه در ارتفاع برداشت 40 سانتیمتر از سطح زمین بیشترین شد که به علت افزایش تعداد کل خوشه چه در هر خوشه بود. عملکرد کاه نیز در اولین زمان برداشت (7 شهریور ماه) حداکثر بود که به خاطر ازدیاد ارتفاع بوته و تعداد پنجه در هر کپه بوده است و همچنین عملکرد کاه در ارتفاع برداشت 40 سانتیمتر از سطح زمین بیشتر شد که به علت افزایش ارتفاع بوته بود. عملکرد بیولوژیکی و شاخص برداشت در اولین زمان برداشت و با ارتفاع برداشت 40 سانتیمتر از سطح زمین حداکثر شد. لذا نتیجه می گیریم که جهت تولید محصول بیشتر از راتون باید ارتفاع برداشت محصول اصلی بالاتر و در اولین زمان ممکن نیز برداشت محصول اصلی انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یزدپور، حسین، شیرانی راد، امیرحسین، و مبصر، حمیدرضا. (1386). بررسی زمان و ارتفاع برداشت بر عملکرد و اجزای عملکرد راتون برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم هاشمی. علوم کشاورزی، 13(1)، 151-161. SID. https://sid.ir/paper/7709/fa

    Vancouver: کپی

    یزدپور حسین، شیرانی راد امیرحسین، مبصر حمیدرضا. بررسی زمان و ارتفاع برداشت بر عملکرد و اجزای عملکرد راتون برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم هاشمی. علوم کشاورزی[Internet]. 1386؛13(1):151-161. Available from: https://sid.ir/paper/7709/fa

    IEEE: کپی

    حسین یزدپور، امیرحسین شیرانی راد، و حمیدرضا مبصر، “بررسی زمان و ارتفاع برداشت بر عملکرد و اجزای عملکرد راتون برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم هاشمی،” علوم کشاورزی، vol. 13، no. 1، pp. 151–161، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7709/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button