مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

824
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نوع ظرف کشت، حجم بستر و شیوه مدیریت سایه سار بر میزان تولید و ویژگی های کیفی گل ورد رقم «چری برندی»

صفحات

 صفحه شروع 285 | صفحه پایان 298

چکیده

 با توجه به گسترش کاربرد آبکشت در ایران و نیز به دلیل اهمیت اقتصادی گل شاخه بریدنی ورد, آزمایشی به منظور بررسی تاثیر تیمارهای نوع ظرف کشت (گلدان در مقابل کیسه), حجم بستر کشت به ازای هر گیاه (5 لیتر در مقابل 8 لیتر) و شیوه مدیریت سایه سار (خمش در برابر هرس) روی ورد رقم «چری برندی» طراحی شد. این پژوهش در سال 1386 در گلخانه ای واقع در شمال شرقی تهران, به صورت طرح فاکتوریل با پایه کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. نتایج, نشان دهنده اثر مثبت و معنی دار گلدان بر طول دمگل, قطر غنچه, وزن تر و خشک ریشه و سطح برگ ساقه گل دهنده بود. میانگین قطر غنچه و وزن تر گل, در حجم بستر 8 لیتر به ازای هر گیاه, برتری نشان دادند اما تنها طول ساقه گل دهنده در حجم بستر 5 لیتر بیشتر بود. بر اساس نتایج, اثر شیوه مدیریت سایه سار بر تمامی صفت ها به غیر از طول غنچه معنی دار بود. روش خمش نتیجه بهتری نسبت به هرس نشان داد, به طوری که در پاسخ به هرس تنها میزان تولید افزایش یافت. در این پژوهش, شیوه مدیریت سایه سار به عنوان مهمترین عامل بر میزان تولید و کیفیت ورد شاخه بریدنی شناسایی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کازرونیان، رضوان السادات، خلیقی، احمد، خصوصی، محمد، و کلاته جاری، سپیده. (1387). بررسی اثر نوع ظرف کشت, حجم بستر و شیوه مدیریت سایه سار بر میزان تولید و ویژگی های کیفی گل ورد رقم «چری برندی». مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 9(4)، 285-298. SID. https://sid.ir/paper/80782/fa

    Vancouver: کپی

    کازرونیان رضوان السادات، خلیقی احمد، خصوصی محمد، کلاته جاری سپیده. بررسی اثر نوع ظرف کشت, حجم بستر و شیوه مدیریت سایه سار بر میزان تولید و ویژگی های کیفی گل ورد رقم «چری برندی». مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1387؛9(4):285-298. Available from: https://sid.ir/paper/80782/fa

    IEEE: کپی

    رضوان السادات کازرونیان، احمد خلیقی، محمد خصوصی، و سپیده کلاته جاری، “بررسی اثر نوع ظرف کشت, حجم بستر و شیوه مدیریت سایه سار بر میزان تولید و ویژگی های کیفی گل ورد رقم «چری برندی»،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 285–298، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80782/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button