مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ساخت و ارزیابی کارنده پیاز زعفران

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 174

چکیده

 ایران با تولید سالیانه 127.9 تن زعفران خشک به عنوان اولین تولیدکننده و صادر کننده زعفران جهان به شمار می آید. قسمت اعظم این تولید مربوط به استان خراسان با عملکرد 4.8 کیلوگرم در هکتار است. کاشت پیاز زعفران در ایران همانند سایر نقاط جهان به طریقه سنتی و با دست انجام می گیرد. کاشت سنتی پیازها علاوه بر صرف وقت و نیروی کار زیاد, عملیات برداشت ماشینی را با مشکل مواجه می کند, لذا طراحی و ساخت یک دستگاهی جهت کاشت ردیفی پیازهای زعفران برای غلبه بر مشکلات ذکر شده ضروری می باشد. هدف از این تحقیق طراحی و ساخت یک دستگاه پیازکار دوردیفه زعفران بوده که توانایی کاشت پیازهای زعفران را با فاصله 7 تا 15 سانتی متر از یکدیگر, در ردیف هایی با فاصله 20 و با عمق 15 سانتی متر را دارا باشد, بدون اینکه به پیازهای زعفران صدمه ای وارد کند. در این تحقیق ابتدا چهار خصوصیت فیزیکی پیازهای زعفران شامل شکل و اندازه, جرم مخصوص حقیقی, جرم مخصوص ظاهری توده پیازها و زاویه اصطکاک پیازها با سطح فلز مخزن اندازه گیری شدند. سپس طرح های مختلفی از انواع غده کارها مورد ارزیابی و مطالعه قرار گرفت و موزع تسمه نقاله ای پیاله دار انتخاب گردید. آنگاه با توجه به نتایج بدست آمده از آزمایش شکل و اندازه پیازها, پیاله مناسب طراحی و ساخته شد. در کارنده ساخته شده, چهار ردیف پیاله به صورت یک در میان بر روی تسمه نقاله نصب گردید که هر پیاله یک پیاز را از داخل مخزن برمی دارد. در انتهای مسیر, پیازهای هر دو ردیف از پیاله ها در داخل یک شیار ایجاد شده توسط شیاربازکن می افتند. در پایان دستگاه مورد ارزیابی قرار گرفت. از لحاظ درصد شکستکی پیازها هیچگونه شکستی در پیازهای خارج شده از لوله سقوط مشاهده نگردید. از نظر دقت در تامین فاصله مناسب بین پیازها, یکنواختی توزیع پیاز حول فاصله تنظیم شد 0.77 و یکنواختی توزیع پیاز حول میانگین فاصله های بدست آمده 0.85 بدست آمد. همچنین ظرفیت مزرعه ای دستگاه با سرعت پیشروی 3 کیلومتر بر ساعت , 0.12 هکتار در ساعت بود. آزمایش تاثیر سرعت پیشروی بر دقت موزع نشان داد که با افزایش سرعت پیشروی به میزان %25 , تعداد پیازها درهر متر %14.2 کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی راد، محمدحسین، اکرم، اسداله، و مهدی نیا، عباس. (1385). ساخت و ارزیابی کارنده پیاز زعفران. علوم کشاورزی ایران، 37(1)، 167-174. SID. https://sid.ir/paper/8356/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی راد محمدحسین، اکرم اسداله، مهدی نیا عباس. ساخت و ارزیابی کارنده پیاز زعفران. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛37(1):167-174. Available from: https://sid.ir/paper/8356/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین سعیدی راد، اسداله اکرم، و عباس مهدی نیا، “ساخت و ارزیابی کارنده پیاز زعفران،” علوم کشاورزی ایران، vol. 37، no. 1، pp. 167–174، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8356/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button