مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,781
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقدار و روش آبیاری بر عملکرد، اجزای عملکرد و کیفیت سیب زمینی رقم آگریا

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 40

چکیده

 به منظور بررسی اثر میزان آب و روش های آبیاری تیپ و شیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد و خصوصیات کیفی محصول سیب زمینی رقم آگریا, آزمایشی در مرکز تحقیقات کشاورزی همدان (ایستگاه اکباتان) در سال 1383 انجام شد. این تحقیق به صورت کرت های خرده شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با فاکتور اصلی مقادیر مختلف آب آبیاری در سه سطح (75, 100 و 125 درصد تبخیر تجمعی از تشت تبخیر کلاس A) و فاکتور فرعی روش آبیاری (شامل نوارهای تیپ در وسط پشته روی سطح خاک, نوارهای تیپ در عمق 5 سانتی متری وسط پشته, نوارهای تیپ در کناره های پشته روی سطح خاک و آبیاری شیاری) در سه تکرار انجام گردید. نتایج نشان داد که کمترین عملکرد مربوط به روش شیاری (21.35 تن در هکتار) است و بیشترین عملکرد (28.92 تن در هکتار) در روش آبیاری تیپ در عمق 5 سانتی متری از وسط پشته بود. اثر روش آبیاری, مقدار آب آبیاری و اثر متقابل آنها بر تعداد ساقه اصلی در متر مربع و تعداد ساقه اصلی در بوته معنی دار نبود. کمترین درصد (تعداد غده ها) غده های کوچکتر از 35 میلی متر (13.80 درصد) در روش نوار تیپ در عمق 5 سانتی متری وسط پشته و بیشترین ضایعات (21.46 درصد) روش نوار  تیپ در سطح زمین و در کناره های پشته حاصل شد. بیشترین درصد غده های کوچکتر از 35 میلی متر (21.11 درصد) مربوط به سطح آب آبیاری 75 درصد بود. بیشترین مقدار تولید غده ها (60.41 درصد) در اندازه خوراکی و بازارپسند (یعنی غده های بزرگتر از 55 میلی متر) در روش نوار تیپ در عمق 5 سانتی متری از وسط پشته حاصل شد. اثر روش آبیاری بر قندهای احیا, نشاسته (ماده خشک) و وزن مخصوص غده ها و اثر مقدار آب آبیاری بر ماده خشک معنی دار نبود. اما در تیمارهای مقدار آب آبیاری 75 و 100 درصد مقدار قندهای احیا به ترتیب 138.042 و 112.167 میلی گرم در 10 گرم نشاسته سیب زمینی بود. مقدار قندهای احیا در تیمار 125 درصد برابر 107.375 میلی گرم در 10 گرم نشاسته به دست آمد که نسبت به تیمار 100 درصد, کاهشی معادل 4.27 درصد را نشان  داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اخوان، سمیرا، مصطفی زاده فرد، بهروز، موسوی، سیدفرهاد، قدمی فیروزآبادی، علی، و بهرامی، بهمن. (1384). تاثیر مقدار و روش آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت سیب زمینی رقم آگریا. پژوهش کشاورزی، 5(2)، 27-40. SID. https://sid.ir/paper/84664/fa

    Vancouver: کپی

    اخوان سمیرا، مصطفی زاده فرد بهروز، موسوی سیدفرهاد، قدمی فیروزآبادی علی، بهرامی بهمن. تاثیر مقدار و روش آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت سیب زمینی رقم آگریا. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1384؛5(2):27-40. Available from: https://sid.ir/paper/84664/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا اخوان، بهروز مصطفی زاده فرد، سیدفرهاد موسوی، علی قدمی فیروزآبادی، و بهمن بهرامی، “تاثیر مقدار و روش آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت سیب زمینی رقم آگریا،” پژوهش کشاورزی، vol. 5، no. 2، pp. 27–40، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84664/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button