Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسموپرایمینگ بذور شش رقم گندم (.Triticum aestivum L) بر سرعت، درصد و دمای پایه جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 82

چکیده

 اثر پرایمینگ بذور شش رقم گندم زراعی با استفاده از اوره, نمک طعام و پلی اتیلن گلایکول 6000 بعنوان تیمارهای اسموپرایمینگ و آب معمولی و آب مقطر بعنوان تیمارهای هیدروپرایمینگ روی سرعت, درصد و دمای پایه جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای اسموپرایمینگ هر محلول شامل پنج پتانسیل اسمزی (4, 8, 12, 16 و 20 بار(, سه دما (10, 15 و 20 درجه سانتی گراد( و دو زمان (12 و 24 ساعت( و تیمارهای هیدروپرایمینگ نیز شامل سه دما و دو زمان فوق بود. در هر کدام از محلول ها و برای هر کدام از ارقام براساس سرعت سبز شدن بهترین ترکیب تیماری انتخاب و سپس با یکدیگر و تیمار شاهد مقایسه شدند. در چهار رقم الوند, سرداری, مهدوی و چناب, اسموپرایمینگ اوره بیشترین تاثیر را بر افزایش سرعت سبز شدن گیاهچه, درصد نهایی جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه داشت. در رقم چمران اسموپرایمینگ نمک طعام و در رقم پیشتاز استفاده از محلول پلی اتیلن گلایکول, بهترین اثر را بر سه صفت مورد اندازه گیری داشت. در ارقام الوند و مهدوی تیمارهای هیدروپرایمینگ )آب معمولی و آب مقطر( نه تنها افزایش معنی داری در صفات مورد ارزیابی نشان ندادند بلکه موجب کاهش درصد نهایی جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه نیز شدند. در سایر ارقام بجز رقم سرداری, هیدروپرایمینگ در حد تیمار شاهد عمل کرد. در بررسی ضرایب همبستگی نیز مشاهده شد که پرایم کردن بذور با محلولی که موجب بیشترین افزایش سرعت جوانه زنی شد, همبستگی معنی داری را بین سرعت و درصد جوانه زنی برقرار کرد. طی آزمایش دیگری اسموپرایمینگ بذور همه ارقام با بهترین ترکیب تیمارها در هر رقم موجب افزایش سرعت جوانه زنی در دماهای پایین )محدوده 1 تا 12 درجه سانتی گراد( شد. این امر دمای پایه جوانه زنی را در مقایسه با بذور پرایم نشده 1.3 درجه سانتی گراد کاهش داد. نتایج نشان داد که استفاده از تیمارهای اسموپرایمینگ اوره می تواند موجب بهبود سرعت و یکنواختی جوانه زنی و افزایش بنیه بذر ارقام گندم مطالعه شده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابوطالبیان، محمدعلی، شریف زاده، فرزاد، جهان سوز، محمدرضا، احمدی، علی، و نقوی، محمدرضا. (1384). تاثیر اسموپرایمینگ بذور شش رقم گندم (.Triticum aestivum L) بر سرعت, درصد و دمای پایه جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه. پژوهش کشاورزی، 5(1)، 67-82. SID. https://sid.ir/paper/84840/fa

    Vancouver: کپی

    ابوطالبیان محمدعلی، شریف زاده فرزاد، جهان سوز محمدرضا، احمدی علی، نقوی محمدرضا. تاثیر اسموپرایمینگ بذور شش رقم گندم (.Triticum aestivum L) بر سرعت, درصد و دمای پایه جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1384؛5(1):67-82. Available from: https://sid.ir/paper/84840/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی ابوطالبیان، فرزاد شریف زاده، محمدرضا جهان سوز، علی احمدی، و محمدرضا نقوی، “تاثیر اسموپرایمینگ بذور شش رقم گندم (.Triticum aestivum L) بر سرعت, درصد و دمای پایه جوانه زنی و شاخص بنیه گیاهچه،” پژوهش کشاورزی، vol. 5، no. 1، pp. 67–82، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84840/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا