Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

697
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین و مقایسه مقاومت فشاری چهار رقم زیتون رایج در ایران

صفحات

 صفحه شروع 237 | صفحه پایان 243

چکیده

 به منظور ساخت دستگاهی برای بررسی پارامترهای موثر بر کیفیت و کمیت روغن کشی دانه زیتون, دانستن نیرو و انرژی لازم برای خرد و له کردن دانه های زیتون ضروری است. لذا مقاومت به شکست هسته, خرد شدن نهایی هسته و له شدن هسته دانه زیتون به وسیله آزمایش فاکتوریل بر اساس طرح بلوک کامل تصادفی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. فاکتورهای مورد مطالعه شامل رقم زیتون, در چهار سطح فیشمی, مانزانیلا, کالاماتا و روغنی و میزان رسیدگی دانه زیتون در دو سطح نارس و رسیده بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که میزان رسیدگی زیتون بر مقاومت های هسته اثر معنی داری داشت. اثر رقم بر مقاومت به شکست و له شدن هسته در سطح 5% و بر مقاومت خرد شدن نهایی هسته در سطح 1% معنی دار بود. اثر متقابل رسیدگی و رقم مقاومت به شکست و خرد شده نهایی هسته دانه زیتون در سطح 1% معنی دار شد ولی بر مقاومت له شدن دانه زیتون معنی دار نبود. میانگین مقاومت ها به تفکیک تیمارهای اژمایش به وسیله آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح 5% مقایسه شدند. مقاومت های هسته زیتون رسیده به طور کلی از نارس کمتر است. تحلیل میانگین داده های مقاومت خرد شدن نهایی و مقاومت له شدن ارقام رسیده (که عمدتا برای روغن کشی مورد استفاده قرار می گیرند) تفاوت معنی داری نشان ندادند. لذا می توان دریافت که مقاومت خرد شدن نهایی هسته و مقاومت له شدن هسته در ارقام مختلف میوه زیتون رسیده تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند ولی مقاومت به شکسته هسته کالاماتا به طور معنی داری از دو رقم مانزانیلا و فیشمی کمتر بود. در مجموع می توان نتیجه گرفت که رقم کالاماتای رسیده در مقایسه با ارقام دیگر مقاومت کمتری نسبت به فشار داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبرنیا، عباس، مبلی، حسین، اکرم، اسداله، حامدی، منوچهر، و رفیعی، شاهین. (1387). تعیین و مقایسه مقاومت فشاری چهار رقم زیتون رایج در ایران. علوم کشاورزی ایران، 39(2)، 237-243. SID. https://sid.ir/paper/8503/fa

    Vancouver: کپی

    اکبرنیا عباس، مبلی حسین، اکرم اسداله، حامدی منوچهر، رفیعی شاهین. تعیین و مقایسه مقاومت فشاری چهار رقم زیتون رایج در ایران. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1387؛39(2):237-243. Available from: https://sid.ir/paper/8503/fa

    IEEE: کپی

    عباس اکبرنیا، حسین مبلی، اسداله اکرم، منوچهر حامدی، و شاهین رفیعی، “تعیین و مقایسه مقاومت فشاری چهار رقم زیتون رایج در ایران،” علوم کشاورزی ایران، vol. 39، no. 2، pp. 237–243، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا