مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

994
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مخمر ساکارومیسس سرویسیه (اس سی 47) بر روی تجزیه پذیری، تخمیر و جمعیت پروتوزوآی شکمبه گاوهای تغذیه شده با دو منبع علوفه ای

صفحات

 صفحه شروع 337 | صفحه پایان 344

چکیده

 هدف از این مطالعه تعیین اثر ساکارومیسس سرویسیه بر روی هضم دو منبع علوفه ای مختلف و تغییرات ایجاد شده در محیط شکمبه بود. 4 گاو نر بالغ در حالت نگهداری در قالب طرح مربع لاتین بصورت آزمایش فاکتوریل 2×2 (دو علوفه پایه یونجه و ذرت سیلویی با دو سطح 0 و 5 گرم مخمر) در 4 دوره مورد استفاده قرار گرفتند. میزان تجزیه پذیری ماده خشک علوفه ها در ساعت اولیه انکوباسیون (ساعت 3 پس از مصرف خوراک) با مصرف ساکارومیسس سرویسیه افزایش یافت (P<0.1). میزان تجزیه پذیری پروتئین خام و همچنین میانگین روزانه pH و کل اسیدهای چرب فرار شکمبه تحت تاثیر مخمر قرار نگرفت (P>0.1). میانگین روزانه غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه با افزودن مخمر کاهش یافت (P<0.1). درصد مولار پروپیونات در تیمار مکمل شده با مخمر افزایش و نسبت استات به پروپیونات کاهش یافت (P<0.1), ولی تغییری در مقدار درصد مولار استات و بوتیرات دیده نشد (P>0.1). هر چند, اثر متقابل بین ساکارومیسس سرویسیه و نوع جیره در میزان استات, پروپیونات و نسبت استات به پروپیونات معنی دار بود (P<0.05). بطوری که, مخمر در جیره بر پایه علوفه یونجه موجب کاهش نسبت استات به پروپیونات و در جیره بر پایه ذرت سیلویی موجب افزایش جزیی شد. جمعیت کل پروتوزوآها در اثر ساکارومیسس سرویسیه در ساعت 3 و 12 پس از مصرف خوراک در جیره های مکمل شده با مخمر کاهش یافت (P<0.1). نتایج این پژوهش نشان داد که مخمر ساکارومیسس سرویسیه موجب تغییر جزیی در اکثر پارامترهای شکمبه ای در ساعت های اولیه می شود و می تواند با بهبود اولیه هضم موجب بهبود راندمان غذایی شود هر چند تغییرات ایجاد شده قابل ملاحظه نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی، ابراهیم، نیک خواه، علی، و کفیل زاده، فرخ. (1387). اثر مخمر ساکارومیسس سرویسیه (اس سی 47) بر روی تجزیه پذیری, تخمیر و جمعیت پروتوزوآی شکمبه گاوهای تغذیه شده با دو منبع علوفه ای. علوم کشاورزی ایران، 39(2)، 337-344. SID. https://sid.ir/paper/8509/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی ابراهیم، نیک خواه علی، کفیل زاده فرخ. اثر مخمر ساکارومیسس سرویسیه (اس سی 47) بر روی تجزیه پذیری, تخمیر و جمعیت پروتوزوآی شکمبه گاوهای تغذیه شده با دو منبع علوفه ای. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1387؛39(2):337-344. Available from: https://sid.ir/paper/8509/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم قاسمی، علی نیک خواه، و فرخ کفیل زاده، “اثر مخمر ساکارومیسس سرویسیه (اس سی 47) بر روی تجزیه پذیری, تخمیر و جمعیت پروتوزوآی شکمبه گاوهای تغذیه شده با دو منبع علوفه ای،” علوم کشاورزی ایران، vol. 39، no. 2، pp. 337–344، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8509/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button