مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

742
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحمل اولیه شوری و پارامترهای یونی - اسمزی در تاسماهی روسی جوان Acipenser gueldenstaedtii, Brandt, 1833

صفحات

 صفحه شروع 607 | صفحه پایان 615

چکیده

 تحمل شوری و توانائی تنظیم عوامل خونی و مواد معدنی در تاسماهی روسی با اندازه و سنین مختلف در آب شیرین (شوری: %0.5>), مصبی (شوری: 9.5%) و لب شور دریای خزر (شوری: 12.5%) مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان مستقیما از آب شیرین به آب مصبی و دریا انتقال داده شدند. پیامد های احتمالی فرآیند تنظیم یونی - اسمزی روی برخی از شاخص های وابسته در پایان 168 ساعت تحمل شوری ماهیان مورد بررسی قرار گرفت. مرگ و میر در آب مصبی و دریا بیش از 35% نبود. درصد بقا و تحمل به شوری با افزایش سن واندازه ماهی افزایش یافته بود. مکانیزم عملکردی هموستازی اسمزی و یونی در همه گروه ها مشابه بود (0.05<p), اما نسبت به شرایط محیطی مختلف, متفاوت بود (0.05>p). تفاوت های معنی داری بین سطوح غلظت های یونی پلاسما در محیط های مختلف مشاهده گردید (0.01>p). غلظت یون های سدیم, پتاسیم و کلسیم پلاسما آن ها در آب شیرین, بیشتر و در آب دریا کمتر بود (0.05>p). غلظت یون منیزیم پلاسمای آن ها در آب شیرین و دریا کمتر و نزدیک به محیط آب مصبی بود (0.05>p). هماتوکریت و متوسط حجم سلولی کاهش, اما متوسط غلظت هموگلوبین سلولی, اسمولاریته و سطوح کورتیزول پلاسما از محیط آب شیرین به محیط آب دریا افزایش یافته است (0.05>p). غلظت هموگلوبین, مقدار هموگلوبین در اریتروسیت و تعداد گلبول های قرمز و سفید تغییر نکرد (0.05<p). بنابراین, نتایج نشان داد که پارامتر های فوق در بچه ماهیان در محیط جدید به سطوح مقادیر اولیه باز نگشت و در پی آن تغییرات فیزیولوژیک اتفاق افتاد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فارابی، سیدمحمدوحید، نجف پور، شعبان، قیاسی، مریم، و صمدی، حامد. (1390). تحمل اولیه شوری و پارامترهای یونی - اسمزی در تاسماهی روسی جوان Acipenser gueldenstaedtii, Brandt, 1833. مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، 10(4)، 607-615. SID. https://sid.ir/paper/85978/fa

    Vancouver: کپی

    فارابی سیدمحمدوحید، نجف پور شعبان، قیاسی مریم، صمدی حامد. تحمل اولیه شوری و پارامترهای یونی - اسمزی در تاسماهی روسی جوان Acipenser gueldenstaedtii, Brandt, 1833. مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)[Internet]. 1390؛10(4):607-615. Available from: https://sid.ir/paper/85978/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدوحید فارابی، شعبان نجف پور، مریم قیاسی، و حامد صمدی، “تحمل اولیه شوری و پارامترهای یونی - اسمزی در تاسماهی روسی جوان Acipenser gueldenstaedtii, Brandt, 1833،” مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، vol. 10، no. 4، pp. 607–615، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85978/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا