مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

650
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ترکیب پذیری و تجزیه ژنتیکی بعضی صفت های کمی در کلزا

صفحات

 صفحه شروع 435 | صفحه پایان 443

چکیده

 در این بررسی به منظور مطالعه صفت های مرتبط با عملکرد تعداد 42 ژنوتیپ F1 کلزا به همراه والدینشان در یک طرح لاتیس ساده مورد مطالعه قرار گرفته و تجزیه و تحلیل ژنتیکی بر اساس روش تجزیه دی آلل برروی صفت های کمی عملکرد دانه, عملکرد روغن, درصد روغن و وزن هزار دانه انجام شد. معنی دار شدن اثر تیمار برای تمامی صفت ها مورد بررسی نشان از وجود تنوع کافی داشته و بررسی ترکیب پذیری عمومی ارقام نشان داد که رقم تاور بالاترین میزان را در تمامی صفت های مورد بررسی دارا بود. در بررسی هیپریدها بر اساس ترکیب پذیری خصوصی مشاهده شد که ترکیبهای یانتر× کبری, کبری × ای- دبلیو و یانتر × ای- دبلیو با توجه به صفت های مورد بررسی بهترین ترکیب ها می باشند. بررسی مدل افزایشی- غالبیت برای صفت های مختلف نشان داد که به جز برای صفت عملکرد روغن در بقیه صفت ها این مدل قابل برازش می باشد. در صفت های درصد روغن و عملکرد دانه سهم اثرات افزایشی بیشتر از غالبیت بوده و در وزن هزار دانه هر دوی واریانس های افزایشی و غیر افزایشی در بروز آن سهم دارند. برای تمامی صفات مورد بررسی اندازه توارث پذیری عمومی بیشتری نسبت به توارث پذیری خصوصی مشاهده شد که بالاترین میزان توارث پذیری خصوصی برای صفت محتوای روغن و کمترین میزان آن به صفت عملکرد دانه تعلق داشت. ترکیب کبری × ای. دبلیو. برای صفت های عملکرد دانه و عملکرد روغن بالاترین میزان هتروزیس را نشان داد و برای صفات درصد روغن و وزن هزار دانه به ترتیب ترکیب های ای.دبلیو. × ریجنت و یانتر × ای. دبلیو. بالاترین هتروزیس را دارا بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، محمدرضا، و سمیع زاده لاهیجی، حبیب اله. (1385). مطالعه ترکیب پذیری و تجزیه ژنتیکی بعضی صفت های کمی در کلزا. علوم کشاورزی ایران، 1-37(3 (ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی زراعی))، 435-443. SID. https://sid.ir/paper/8630/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی محمدرضا، سمیع زاده لاهیجی حبیب اله. مطالعه ترکیب پذیری و تجزیه ژنتیکی بعضی صفت های کمی در کلزا. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛1-37(3 (ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی زراعی)):435-443. Available from: https://sid.ir/paper/8630/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا احمدی، و حبیب اله سمیع زاده لاهیجی، “مطالعه ترکیب پذیری و تجزیه ژنتیکی بعضی صفت های کمی در کلزا،” علوم کشاورزی ایران، vol. 1-37، no. 3 (ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی زراعی)، pp. 435–443، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8630/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button