مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,033
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نوع عمل ژن در کنترل ژنتیکی صفات زراعی ذرت با استفاده از تلاقی دی آلل

صفحات

 صفحه شروع 331 | صفحه پایان 348

چکیده

 به منظور مطالعه نوع عمل ژن در کنترل عملکرد دانه, ارتفاع بوته, ارتفاع بلال, طول بلال, قطر بلال, تعداد دانه در ردیف بلال, تعداد ردیف دانه, تعداد دانه در بلال, وزن صد دانه, درصد چوب بلال, وزن دانه در بلال ذرت یک طرح دی آلل با 14 لاین خالص اجرا گردید. والدها و نسل F1 تلاقی ها در طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1385 در مزرعه موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج مورد ارزیابی قرار گرفتند. تفاوت بین ژنوتیپ ها برای کلیه صفات مورد بررسی در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. بنابراین داده ها به روش 2 و مدل 1 گریفینگ تجزیه و تحلیل گردید. واریانس ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای کلیه صفات در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. نتایج حاصل نشان داد که در کنترل صفات قطر میانی بلال, تعداد ردیف دانه در بلال, وزن صد دانه و درصد رطوبت دانه نقش اثر افزایشی ژن ها بیشتر از اثر غیرافزایشی است, ولی برای صفات عملکرد دانه, ارتفاع بوته, ارتفاع بلال, تعداد دانه در ردیف بلال و تعداد دانه در بلال نقش اثر غیر افزایشی بیشتر از اثر افزایشی و برای طول بلال, درصد چوب بلال و وزن دانه در بلال نقش اثر افزایشی و غیر افزایشی ژن ها تقریبا یکسان بود. وراثت پذیری عمومی نسبتا بالایی برای کلیه صفات بدست آمد (بیشتر از 60 درصد). مقدار وراثت پذیری خصوصی عملکرد 25 درصد برآورد گردید, بیشترین مقدار وراثت پذیری خصوصی مربوط به تعداد ردیف دانه در بلال (71 درصد) و کمترین آن مربوط به ارتفاع بلال (18 درصد) بود. بهترین والدین در ترکیب پذیری عمومی برای عملکرد دانه لاین های K19/1, K166B و K3615/2 بودند. برای سایر صفات هم حدود 50 درصد لاین ها ترکیب پذیری عمومی معنی داری نشان دادند. اثر ترکیب پذیری خصوصی لاین ها در کلیه صفات در تعداد کمی از دورگ ها معنی دار گردید. بیشترین مقدار میانگین هتروزیس نسبت به والد برتر برای عملکرد دانه مربوط به دو رگ A679×K3493/1 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصطفوی، خداداد، چوکان، رجب، تائب، محمد، بی همتا، محمدرضا، و مجیدی هروان، اسلام. (1387). بررسی نوع عمل ژن در کنترل ژنتیکی صفات زراعی ذرت با استفاده از تلاقی دی آلل . مجله علوم زراعی ایران، 10(4 (پیاپی 40))، 331-348. SID. https://sid.ir/paper/57466/fa

    Vancouver: کپی

    مصطفوی خداداد، چوکان رجب، تائب محمد، بی همتا محمدرضا، مجیدی هروان اسلام. بررسی نوع عمل ژن در کنترل ژنتیکی صفات زراعی ذرت با استفاده از تلاقی دی آلل . مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1387؛10(4 (پیاپی 40)):331-348. Available from: https://sid.ir/paper/57466/fa

    IEEE: کپی

    خداداد مصطفوی، رجب چوکان، محمد تائب، محمدرضا بی همتا، و اسلام مجیدی هروان، “بررسی نوع عمل ژن در کنترل ژنتیکی صفات زراعی ذرت با استفاده از تلاقی دی آلل ،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40)، pp. 331–348، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57466/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button