مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

873
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیر گاوهای هلشتاین ایران در مناطق آب و هوایی، سطوح تولیدی و اندازه گله مختلف در سه دوره اول شیردهی

صفحات

 صفحه شروع 651 | صفحه پایان 658

چکیده

پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیردر جمعیت گاوهای هلشتاین ایران, با استفاده از رکوردهای جمع آوری شده توسط مرکز اصلاح نژاد دام کشور در طی سالهای 1362 تا 1383 برآورد شد. پارامترها بر اساس مدل حیوانی تک صفتی و سه صفتی برآورد گردید. اطلاعات دوره های شیردهی اول, دوم و سوم بر اساس منطقه آب و هوایی, اندازه گله و متوسط تولید تقسیم بندی شدند. در تجزیه تک صفتی پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیر در هر یک از شیردهی ها بطور مجزا برآورد گردید. در مورد اجزای واریانس و وراثت پذیری در سه منطقه آب و هوایی, مشخص شد که سه جزء واریانس (افزایشی, باقیمانده و فنوتیپی) و وراثت پذیری در سه شیردهی, در منطقه خشک بیابانی بیشترین و در منطقه مرطوب کمترین بود. در مورد اجزای واریانس و وراثت پذیری سه اندازه گله در سه شیردهی, مشخص شد که با افزایش اندازه گله ها در سه دوره شیردهی, اجزای واریانس و همینطور وراثت پذیری افزایش می یابد. در مورد اجزای واریانس و وراثت پذیری در سه سطح تولیدی, مشخص شد که در شیردهی اول, واریانس افزایشی در سطح تولید متوسط بیشترین و واریانس باقیمانده در سطح تولید بالا بیشترین مقدار بود ولی در شیردهی های دوم و سوم, هر سه واریانس افزایشی, باقیمانده و فنوتیپی در سطح تولید بالا بیشترین مقدار بود. وراثت پذیری در شیردهی اول, برای سطوح تولیدی بالا کمترین و برای سطوح تولیدی متوسط بیشترین بود ولی در شیردهی های دوم و سوم وراثت پذیری در سطوح تولیدی بالا بیشترین بود. در تجزیه و تحلیل سه صفتی به طور انتخابی از میان زیرگروهها, زیرگروههای متعلق به منطقه آب و هوایی خشک بیابانی, سطح تولیدی بالا و اندازه گله بزرگ در سه دوره شیردهی مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج مقایسه تجزیه تک صفتی و سه صفتی نشان می دهد که در تجزیه سه صفتی مقادیر مولفه های واریانس و وراثت پذیری, تفاوت معنی داری با تجزیه تک صفتی نداشت. همچنین نتایج نشان می دهد که همبستگی های ژنتیکی و فنوتیپی بین دوره های شیردهی متوالی (اول- دوم و دوم- سوم) بیشتر از دوره های شیردهی غیر متوالی (اول- سوم) می باشد. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ورکوهی، شیدا، میرایی آشتیانی، سیدرضا، مهربانی یگانه، حسن، و قوی حسین زاده، نوید. (1386). برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیر گاوهای هلشتاین ایران در مناطق آب و هوایی, سطوح تولیدی و اندازه گله مختلف در سه دوره اول شیردهی. علوم کشاورزی ایران، 38(4)، 651-658. SID. https://sid.ir/paper/8686/fa

    Vancouver: کپی

    ورکوهی شیدا، میرایی آشتیانی سیدرضا، مهربانی یگانه حسن، قوی حسین زاده نوید. برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیر گاوهای هلشتاین ایران در مناطق آب و هوایی, سطوح تولیدی و اندازه گله مختلف در سه دوره اول شیردهی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1386؛38(4):651-658. Available from: https://sid.ir/paper/8686/fa

    IEEE: کپی

    شیدا ورکوهی، سیدرضا میرایی آشتیانی، حسن مهربانی یگانه، و نوید قوی حسین زاده، “برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیر گاوهای هلشتاین ایران در مناطق آب و هوایی, سطوح تولیدی و اندازه گله مختلف در سه دوره اول شیردهی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 38، no. 4، pp. 651–658، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8686/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button