مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,273
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش رشد رویشی ده رقم برنج به تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 85

کلیدواژه

چکیده

 این آزمایش با استفاده از بذور ده رقم برنج به نام های طارم, کادوس, شفق, تابش, خزر, فجر, ندا, نعمت, ساحل و هراز و 4 سطح شوری شاهد (0.7), 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر و آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی و سه تکرار برای هر تیمار در محیط گلخانه در سال 1384 انجام شد. نتایج نشان داد که شوری, رقم و اثر متقابل آنها بر تمامی مولفه های اندازه گیری شده در مرحله گلدهی, شامل درصد بوته استقرار یافته, تعداد ساقه در بوته, ارتفاع بوته, سطح برگ و وزن خشک در بوته در سطح یک درصد تاثیر بسیار معنی داری داشتند. تنش شوری در تمامی ارقام سبب کاهش بسیار معنی دار مولفه های ذکر شده گردید. اثر متقابل شوری و رقم بر درصد بوته استقرار یافته نشان داد در حالی که در شوری شاهد مقدار این مولفه در تمامی ارقام بیش از 93 درصد بود, در تنش شوری سطح دوم این مقدار به استثنا رقم خزر, همچنان بیش از 80 درصد بود که نشان دهنده حساس بودن رقم خزر, حتی به سطوح پایین شوری می باشد. اختلاف ارقام در تنش شوری 8 دسی زیمنس بر متر بسیار زیاد شد و شوری 12 دسی زیمنس بر متر برای تمامی ارقام تقریبا قابل تحمل نبود و عملا کشت ارقام مورد نظر در این سطح از شوری امکان پذیر نیست. در مجموع ارقام مورد مطالعه را از نظر تحمل به شوری و با عنایت به اهمیت بقا و استقرار بوته ها که مهمترین صفت تعیین کننده رشد و عملکرد در هر محصول زراعی می باشد و با توجه به واکنش آنها در شوری 8 دسی زیمنس بر متر, به چهار گروه متحمل شامل هراز, نعمت و شفق (با بیش از 66 درصد بوته استقرار یافته), نیمه متحمل که فقط رقم ندا دارای این ویژگی می باشد (با حدود 53 درصد بوته استقرار یافته), گروه نسبتا حساس شامل ساحل, تابش, فجر و طارم (با حدود 24 تا 38 درصد بوته استقرار یافته) و گروه بسیار حساس شامل دو رقم کادوس و خزر می باشند (کمتر از 18 درصد بوته استقرار یافته), تفکیک می شوند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی، محمدحسین، حسینی، رقیه السادات، و زاهد، محبوبه. (1386). واکنش رشد رویشی ده رقم برنج به تنش شوری. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات))، 78-85. SID. https://sid.ir/paper/8871/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی محمدحسین، حسینی رقیه السادات، زاهد محبوبه. واکنش رشد رویشی ده رقم برنج به تنش شوری. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)):78-85. Available from: https://sid.ir/paper/8871/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین قربانی، رقیه السادات حسینی، و محبوبه زاهد، “واکنش رشد رویشی ده رقم برنج به تنش شوری،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)، pp. 78–85، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8871/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button