مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,342
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر رژیم های آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام رشد محدود و رشد نامحدود سویا

صفحات

 صفحه شروع 124 | صفحه پایان 134

چکیده

 به منظور بررسی اثر رژیم های آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام رشد محدود و رشد نامحدود سویا آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا گردید. کرت های اصلی به پنج رژیم آبیاری شامل ترکیب های مختلفی از آبیاری پس از 90, 60 و 120 میلی متر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A در دوره های رشد رویشی و زایشی, و کرت های فرعی به دو رقم سویای ویلیامز (رشد نامحدود) و هابیت (رشد محدود) اختصاص یافتند. کاشت بذر در 26 و 27 اردیبهشت ماه در ردیف هایی به فاصله 50 سانتی متر و با تراکم 40 بوته در متر مربع به روش هیرم کاری و با دست انجام شد. نتایج تجزیه واریانس حاکی از اثر معنی دار رژیم های آبیاری بر عملکرد دانه در سطح احتمال یک درصد بود. بیشترین عملکرد دانه از تیمار آبیاری در تمام فصل رشد بر اساس 60 میلی متر تبخیر تجمعی به دست آمد. افزایش فواصل آبیاری ها از 60 به 90 میلی متر (فقط) در دوره رشد رویشی (تا شروع گلدهی) موجب کاهش معنی دار عملکرد نشد اما افزایش فواصل آبیاری از 90 یا 120 میلی متر به کاهش معنی دار عملکرد منتهی گردید. همچنین, نتایج نشان داد که اگر آبیاری بر اساس 90 یا 120 میلی متر تبخیر تجمعی تا شروع غلافدهی (R3) ادامه یابد موجب کاهش قابل توجه عملکرد دانه نسبت به شاهد خواهد شد نتایج نشانگر آن هستند که تغییرات تعداد غلاف در بوته دلیل اصلی تغییرات عملکرد دانه در تیمارهای مختلف بوده است و دو جز دیگر عملکرد دانه (تعداد دانه در غلاف و وزن دانه) در تیمارهای مختلف آزمایش بسیار ثابت بودند. بر اساس این نتایج, به منظور کاهش آب مورد نیاز برای آبیاری می توان فواصل آبیاری ها را در دوره رشد رویشی تا اندازه ای افزایش داد که تنش شدید و غیر قابل جبران به گیاه وارد نشود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یحیایی، سیدغلامرضا. (1386). اثر رژیم های آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام رشد محدود و رشد نامحدود سویا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات))، 124-134. SID. https://sid.ir/paper/8880/fa

    Vancouver: کپی

    یحیایی سیدغلامرضا. اثر رژیم های آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام رشد محدود و رشد نامحدود سویا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)):124-134. Available from: https://sid.ir/paper/8880/fa

    IEEE: کپی

    سیدغلامرضا یحیایی، “اثر رژیم های آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام رشد محدود و رشد نامحدود سویا،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)، pp. 124–134، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8880/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button