مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

871
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر خوسرمایی بر تحمل به یخ زدگی در سه رقم نخود (.Circer arietinum L)

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 160

چکیده

 در مطالعات به گزینی برای تحمل به درجه حرارت های یخ زدگی, لازم است تغییرات دمایی به تدریج روی گیاهان اعمال شود تا امکان فعال شدن مکانیسم های سازگاری و بروز اثر ژن های موثر فراهم شود. در این مطالعه به منظور تعیین نحوه اعمال این تغییرات در شرایط این ویترو در نخود, دو رقم ILC533 و ILC482 و یک توده بومی قزوین انتخاب و پس از کاشت در شرایط نسبتا استریل و تولید گیاهچه, ریز نمونه هایی بطول یک سانتی متر از گره های دوم و سوم این گیاهچه ها تهیه و با انتقال به محیط این ویترو گیاهچه های مناسب برای اعمال تیمارهای خوسرمایی فراهم شد. تیمارهای خوسرمایی شامل دو تیمار 10 و 20 روزه در دمای 4 درجه سانتی گراد بودند. سپس گیاهچه های خویافته و شاهد به مدت یک ساعت در هر یک از دماهای 0, 4-, 8-, 12-, 16- و 20- درجه سانتی گراد قرار گرفته و بر اساس درصد خسارت, آزمون پروبیت انجام و دمای LT50 در هر تیمار مشخص شد. ارزیابی تحمل به یخ زدگی با توجه به نتایج LT50 نشان داد که تیمارهای خوسرمایی موجب افزایش تحمل به یخ زدگی شد و دوره خوسرمایی 20 روز در افزایش تحمل به یخ زدگی و زنده مانی گیاهچه ها تاثیر بهتری داشت. این افزایش در رقم ILC533 نمایان تر از دو رقم دیگر بود. همچنین پس از 20 روز خوسرمایی, ارقام متحمل و حساس بخوبی از هم تفکیک شدند. به نظر می رسد طول دوره خوسرمایی 20 روز در دمای 4 درجه سانتی گراد, مدت زمان مناسبی برای به گزینی ارقام نخود در شرایط این ویترو جهت جلوگیری از خسارت شدید سرما باشد و به این ترتیب بتوان با گزینش ارقام متحمل به یخ زدگی امکان کشت پاییزه نخود را فراهم کرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مشیری، فرشته، باقری، عبدالرضا، و صفرنژاد، عباس. (1384). بررسی تاثیر خوسرمایی بر تحمل به یخ زدگی در سه رقم نخود (.Circer arietinum L) . علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 12(ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)، 153-160. SID. https://sid.ir/paper/9040/fa

Vancouver: کپی

مشیری فرشته، باقری عبدالرضا، صفرنژاد عباس. بررسی تاثیر خوسرمایی بر تحمل به یخ زدگی در سه رقم نخود (.Circer arietinum L) . علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1384؛12(ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات):153-160. Available from: https://sid.ir/paper/9040/fa

IEEE: کپی

فرشته مشیری، عبدالرضا باقری، و عباس صفرنژاد، “بررسی تاثیر خوسرمایی بر تحمل به یخ زدگی در سه رقم نخود (.Circer arietinum L) ،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 12، no. ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات، pp. 153–160، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9040/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button