مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,088
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

144
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به یخ زدگی در ارقام گندم (.Triticum aestivum L) تحت شرایط کنترل شده

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 120

کلیدواژه

DMTQ3

چکیده

 به منظور بررسی تحمل به یخ زدگی ارقام گندم در شرایط کنترل شده, نمونه هایی از 14 رقم آنزا, بزوستایا, پیشتاز, توس, زاگرس, زرین, شهریار, فلات, قدس, گلنسون, مارون, نوید, نیک نژاد وMV-17 که در مزرعه کشت شده بودند پس از گذراندن دوره خوسرمایی در شرایط مزرعه در مرحله 4 تا 6 برگی برداشت و طوقه ها پس از قطع ریشه ها و برگ ها از دو سانتی متری هر طوقه, به فریزر ترموگرادیان منتقل شدند. پس از اعمال تیمار یخ زدگی در گستره دمایی صفر تا 20- درجه سانتی گراد, نمونه ها به گلخانه منتقل و در گلدان کشت شدند. بعد از سه هفته درصد بقا, ارتفاع, سطح برگ, وزن خشک, عدد کلروفیل متر, دمای کشنده 50% نمونه های گیاهی(..LT) و دمای کاهنده 50% وزن خشک گیاه (..DMT) اندازه گیری و ثبت شد. پس از اعمال تیمار یخ زدگی ارقام از نظر درصد بقا تفاوت معنی داری نشان دادند (P<0.05) گلنسون با 72.2 درصد و مارون با 24.4 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین درصد بقا را دارا بودند. ار لحاظ وزن خشک, LT.. ,.. DMT, ارتفاع, سطح برگ و عدد کلروفیل مترنیزارقام با یکدیگر اختلاف معنی داری داشتند. گلنسون با LT.. معادل -15.8 درجه سانتی گراد مقام ترین و مارون با ..LT..عادل -3.7درجه سانتی گراد حساس ترین رقم شناخته شد. به نظر می رسد که با تداوم این سری آزمایش ها در شرایط کنترل شده و مزرعه و بررسی همبستگی داده های مربوطه, نتایج حاصله در شرایط کنترل شده را بتوان با اعتماد بالاتری مورد استفاده قرار داد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عزیزی، هما، نظامی، احمد، نصیری محلاتی، مهدی، و خزاعی، حمیدرضا. (1386). ارزیابی تحمل به یخ زدگی در ارقام گندم (.Triticum aestivum L) تحت شرایط کنترل شده. پژوهشهای زراعی ایران، 5(1)، 109-120. SID. https://sid.ir/paper/444946/fa

Vancouver: کپی

عزیزی هما، نظامی احمد، نصیری محلاتی مهدی، خزاعی حمیدرضا. ارزیابی تحمل به یخ زدگی در ارقام گندم (.Triticum aestivum L) تحت شرایط کنترل شده. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1386؛5(1):109-120. Available from: https://sid.ir/paper/444946/fa

IEEE: کپی

هما عزیزی، احمد نظامی، مهدی نصیری محلاتی، و حمیدرضا خزاعی، “ارزیابی تحمل به یخ زدگی در ارقام گندم (.Triticum aestivum L) تحت شرایط کنترل شده،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 5، no. 1، pp. 109–120، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/444946/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button