مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,297
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بتائین در جیره های با سطوح متفاوت پروتیین بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 90

چکیده

 هدف از این تحقیق بررسی تاثیر سطح پروتیین جیره و مکمل بتایین بر عملکرد و برخی از شاخص های خونی جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی بود. برای این منظور, دو جیره پایه بر اساس احتیاجات گزارش شده توسط انجمن ملی تحقیقات تهیه شد که حاوی مقدار پروتیین توصیه شده (19.4 درصد) و 0.85 مقدار توصیه شده (16.63 درصد) بودند. هر یک از دو جیره با مکمل بتائین به مقدار 1.5 گرم در هر کیلو گرم جیره نیز مکمل شدند تا چهار تیمار غذایی حاصل شود. هر یک از جیره های آزمایش به شش گروه 18 قطعه ای جوجه گوشتی سویه راس (مخلوط دو جنس) از سن 21 تا 49 روزگی به صورت آزاد تغذیه شد. پرندگان روزانه به مدت 8 ساعت از ساعت 10 صبح تا 16 تحت تنش گرمایی قرار گرفتند. 4 پرنده در هر واحد آزمایش (2 پرنده از هر جنس) به منظور اندازه گیری شاخص های خونی در زمان های قبل و پس از تنش گرمایی شماره گذاری شدند. نتایج آزمایش نشان داد که پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی سطح پروتیینی متعادل و بتایین افزایش وزن بیشتری نسبت به جیره های کم پروتیین داشتند (p<0.05). کاهش سطح پروتیین جیره سبب کاهش مصرف خوراک شد. افزودن مکمل بتایین و سطح پروتیین جیره تاثیر معنی دار بر ضریب تبدیل خوراک نداشتند (P>0.05). جوجه های تغذیه شده با سطح پروتیین تاثیر متعادل دارای وزن ران بیشتر و چربی حفره بطنی کمتر در مقایسه با پرندگان تغذیه شده با جیره کم پروتیین بودند. سطح پروتیین تاثیر معنی دار بر مقدار گلوکز و اوره خون قبل و پس از اعمال تنش گرمایی نداشت (P>0.05), اما بر مقدار اسید اوریک خون قبل از اعمال تنش گرمایی معنی دار بود (P<0.05). افزودن بتایین تاثیر معنی دار بر غلظت گلوکز, اوره و اسید اوریک خون نداشت (P>0.05). مقدار اسید اوریک خون مرغ ها قبل از تنش گرمایی بیشتر از خروس ها بود (P<0.05). اعمال تنش گرمایی سبب افزایش معنی دار گلوکز, اسید اوریک و اوره خون شد (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، سیدرضا، دستار، بهروز، حسنی، سعید، و جعفری آهنگری، یوسف. (1385). تاثیر بتائین در جیره های با سطوح متفاوت پروتیین بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 13(ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه))، 81-90. SID. https://sid.ir/paper/9138/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی سیدرضا، دستار بهروز، حسنی سعید، جعفری آهنگری یوسف. تاثیر بتائین در جیره های با سطوح متفاوت پروتیین بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1385؛13(ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه)):81-90. Available from: https://sid.ir/paper/9138/fa

    IEEE: کپی

    سیدرضا هاشمی، بهروز دستار، سعید حسنی، و یوسف جعفری آهنگری، “تاثیر بتائین در جیره های با سطوح متفاوت پروتیین بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 13، no. ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه)، pp. 81–90، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9138/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button