مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,248
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات شوری بر رشد رویشی در یازده رقم و لاین گندم با تکیه بر انباشتگی یونها

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 103

چکیده

 گندم مهم ترین گونه زراعی ایران است که در بین ارقام آن تنوع ژنتیکی زیادی از لحاظ مقاومت به شوری وجود دارد. در این پژوهش اثرات شوری )شاهد و 150 میلی مول کلرید سدیم) در رشد و انباشتگی سدیم و پتاسیم در نه رقم و لاین امید بخش با دو رقم زاگرس و تجن مقایسه شده است. گیاهان در محیط کشت آبی با محلول غذایی هوگلند در اتاقک رشد کشت شدند. ارقام رایان و زاگرس و لاین آتیلا/اروند حساس ترین ارقام و لاین ها بودند که در حدود 75 درصد از وزن خشکشان تحت اثر شوری کم شد. در حالیکه رقم میلان و لاین های اوپاتا/بو, پگو/ سری و تن/ پو / سارا مقاوم ترین رقم و لاین ها بودند که در حدود 55 درصد از وزن خشک آنها تحت شوری کم شد. الگوی کاهش سطح برگ در پاسخ به شوری مشابه با وزن خشک بود. رقم میلان و لاین تن/ پو//سارا مقدار سدیم کمتری در گیاه انباشته کردند. هر چند لاین های اوپاتا/بو و پگو/سری سدیم زیادی جذب نموده ولی قسمت اعظم آن را در ریشه نگه داشتند. ارقام و لاین های حساس به شوری مقدار سدیم زیادی در ریشه و بخش هوایی انباشته کردند. کاهش غلظت یون پتاسیم تحت اثر شوری در لاین های اوپاتا/بو و پگو/سری نسبت به سایر ارقام کمتر بود, در حالیکه غلظت یون پتاسیم در ارقام حساس رایان و زاگرس در شرایط بحران شوری به ویژه در بخش هوایی شدیدا کاهش یافت. بر اساس نتایج حاصله لاین های اوپاتا/بو, پگو/سری و رقم میلان مقاومت به شوری بیشتری داشتند. برای تایید نتایج آزمایشات بیشتری در شرایط مزرعه مورد نیاز است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صفاری، ناصر. (1381). بررسی اثرات شوری بر رشد رویشی در یازده رقم و لاین گندم با تکیه بر انباشتگی یونها. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 9(2)، 95-103. SID. https://sid.ir/paper/9147/fa

Vancouver: کپی

صفاری ناصر. بررسی اثرات شوری بر رشد رویشی در یازده رقم و لاین گندم با تکیه بر انباشتگی یونها. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1381؛9(2):95-103. Available from: https://sid.ir/paper/9147/fa

IEEE: کپی

ناصر صفاری، “بررسی اثرات شوری بر رشد رویشی در یازده رقم و لاین گندم با تکیه بر انباشتگی یونها،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 9، no. 2، pp. 95–103، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9147/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button