Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

13,976
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

785
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سولفات روی بر عملکرد دو رقم برنج در شرق مازندران

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 64

چکیده

 کشت طولانی مدت در اراضی شالیزاری همراه با مصرف سایر عناصر غذایی مورد نیاز گیاه و همچنین وجود محدودیت های ذاتی در خاک, منجر به افزایش و تجمع فسفر قابل جذب و کاهش مقدار روی قابل جذب در خاک شده است. در استان مازندران رقم پر محصول ندا و رقم محلی طارم از ارقام عمده تحت کشت محصول استراتژیک برنج به شمار می روند. گزارشگران متعدد حاکی از حساسیت گیاه برنج به کمبود روی است. کمبود روی تحت شرایط غرقاب در خاک های سدیمی, آهکی, آلی و در خاک هایی که زهکشی ضعیفی دارند معمول است. به منظور بررسی تأثیر سولفات روی(ZnSO4.7 H2O) بر عملکرد دو رقم برنج ندا و طارم آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 11 منطقه از شرق مازندران به اجرا گذاشته شد. آزمایش در 8 منطقه بر روی رقم پر محصول ندا و در سه منطقه روی محلی طارم اجرا گردید. تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش متشکل از سطوح 0, 50, 100 و 150 کیلوگرم سولفات روی در هکتار با سه تکرار بودند. عملیات آماده سازی زمین مطابق عرف زارعین انجام شد و در کرت هایی به ابعاد 4×3متر 165بوته نشاء گردید. در مرحله برداشت 80 بوته برداشت شده و عملکرد بر حسب رطوبت استاندارد 14درصد محاسبه شد.نتایج این تحقیق نشان داد که در رقم ندا با اعمال تیمارهای مختلف در سطح 5 درصد اختلاف معنی داری وجود داشته و نسبت به اختلاف عملکرد 11.6 درصدی مشاهده گردید. عدم اختلاف معنی دار در منطقه بشل به بالا بودن مقدار روی قابل جذب اولیه در خاک نسبت داده می شود و بالعکس پایین بودن مقدار اولیه روی قابل جذب در منطقه ارطه باعث شد تا هر سه تیمار مصرف روی عکس العمل مثبت نشان داده و اختلاف معنی داری با شاهد داشته باشد.با توجه به نتایج آزمایشات متعدد روی ارقام مختلف که در دیگر کشورها انجام شده است و نیز نتایج این تحقیق:رقم ندا یک رقم حساس نسبت به کمبود روی بوده با عملکرد بالایی که دارد توجه به نیاز غذایی واقعی این رقم اجتناب ناپذیر می باشد.مصرف سولفات روی در رقم محلی طارم پاسخ مثبت و اقتصادی به همراه نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، مجتبی، رمضان پور، محمدرضا، ولی نژاد، مریم، و ملکوتی، محمدجعفر. (1383). بررسی تاثیر سولفات روی بر عملکرد دو رقم برنج در شرق مازندران. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(2)، 55-64. SID. https://sid.ir/paper/9199/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی مجتبی، رمضان پور محمدرضا، ولی نژاد مریم، ملکوتی محمدجعفر. بررسی تاثیر سولفات روی بر عملکرد دو رقم برنج در شرق مازندران. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(2):55-64. Available from: https://sid.ir/paper/9199/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی محمودی، محمدرضا رمضان پور، مریم ولی نژاد، و محمدجعفر ملکوتی، “بررسی تاثیر سولفات روی بر عملکرد دو رقم برنج در شرق مازندران،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 2، pp. 55–64، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9199/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا