مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

843
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات عملکردی کنجاله های هگزانی و دو فازی سه رقم کانولا

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 62

چکیده

 از دو روش برای آماده سازی نمونه های آزمایشگاهی از دانه کامل )کنجاله( و بدون پوسته )آرد( ارقام کانولا کوانتوم, پی. اف 7045.91 و هایولا 401 استفاده شد. روش تک فازی یا استخراج روغن به وسیله هگزان و روش دوفازی یا استخراج روغن به وسیله متانول- آب و هگزان. تاثیر رقم, پوست گیری و روش استخراج روغن روی میزان گلوکزینولات, پروتئین و اسید فیتیک معنی دار (p<0.01) بود, چنانکه پروتئین نمونه های دوفازی 8.9-12.4 درصد بیشتر از نمونه های هگزانی بود. نتایج نشان داد که کاهش بین 4.0-60.8 درصد میزان گلوکزینولات نمونه های دوفازی وجود داشت. برخی از خصوصیات عملکردی )شاخص دیسپرس پروتئین, شاخص حلالیت نیتروژن, جذب آب و روغن, خصوصیات امولسیون کنندگی و خصوصیات کف زایی( نمونه های آزمایشگاهی تعیین گردید. واریته, پوست گیری و روش استخراج روغن تاثیر بسیار معنی دار (P<0.01) روی PDI و NSI داشتند, چنان که میانگین کاهش PDI کنجاله و آردهای دو فازی به ترتیب 47 و 48 درصد بود. یک رابطه خطی بین این دو شاخص با ضریب همبستگی r = 0.96 بدست آمد. نمونه های آزمایشگاهی جذب آب نسبتا بالایی )متجاوز از 200 درصد( نشان دادند و به خوبی با کنجاله سویا قابل مقایسه می باشند. جذب روغن کنجاله دو فازی حدود 10-15 درصد بالاتر از کنجاله هگزانی بود. روش استخراج دو فازی تاثیر معنی دار (P<0.01) بر خصوصیات امولسیون کنندگی کنجاله ها نداشت. تاثیر حرارت بر فعالیت امولسیون کنندگی معنی دار (P<0.05) نبود. نتایج این تحقیق نشان دهنده تاثیر معنی دار (p<0/01) واریته, پوست گیری و روش استخراج روی ظرفیت کف زایی نمونه های آزمایشگاهی بود. پایداری کف نمونه های دو فازی 60-120) دقیقه(, بیشتر از هگزانی 20-40) دقیقه( بود. نمونه های آرد )دانه فاقد پوسته و روغن کشی شده( تهیه شده از ارقام مورد بررسی, پتانسیل استفاده در مصارف انسانی را دارند و می توان از آنها به عنوان اتصال دهنده و یا حجم دهنده در صنایع گوشت استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قدس ولی، علیرضا، حدادخداپرست، محمدحسین، و وثوقی، منوچهر. (1386). ارزیابی خصوصیات عملکردی کنجاله های هگزانی و دو فازی سه رقم کانولا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(2)، 52-62. SID. https://sid.ir/paper/9287/fa

    Vancouver: کپی

    قدس ولی علیرضا، حدادخداپرست محمدحسین، وثوقی منوچهر. ارزیابی خصوصیات عملکردی کنجاله های هگزانی و دو فازی سه رقم کانولا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(2):52-62. Available from: https://sid.ir/paper/9287/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا قدس ولی، محمدحسین حدادخداپرست، و منوچهر وثوقی، “ارزیابی خصوصیات عملکردی کنجاله های هگزانی و دو فازی سه رقم کانولا،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 2، pp. 52–62، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9287/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button