مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,198
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از 7 رقم جدید کانولا

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 36

چکیده

 مقدمه: امروزه یکی از عمده ترین معضلات بخش کشاورزی و صنایع غذایی ایران, واردات 90% روغن خوراکی مصرفی است. اهمیت تامین داخلی روغن مورد نیاز بوسیله شناسایی واریته های با کیفیت و حاوی ترکیب مناسب اسیدهای چرب, از جهت کاهش واردات و خروج ارز از کشور, غیرقابل انکار می باشد. هدف از این پژوهش, ارزیابی شیمیایی روغن 7 رقم جدید کانولا بوده تا بهترین واریته شناسایی گردد.مواد و روش ها: در این تحقیق 7 واریته کانولا از موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج انتخاب و روغن هر یک پس از استخراج توسط حلال مورد سنجش آزمون های شیمیایی شامل ترکیب اسیدهای چرب, درصد ترکیبات غیرقابل صابونی, استرول, توکوفرول, زمان پایداری, فلزات مس و آهن قرار گرفت.یافته ها: درصد روغن ارقام در محدوده 46.23-33%, بالاترین میزان ترکیبات توکوفرولی برای رقم NK-OCTANS و بالاترین میزان ترکیبات استرولی برای رقم GKH-Olivia بود. ارقام NRX-3621 بالاترین میزان آهن و GKH-Olivia بالاترین میزان مس و رقم GKH-3705 بالاترین زمان پایداری را داشتند. ترکیبات غیرصابونی شونده در محدوده 3.1% الی 1.88% بود. اسیدهای چرب PUFA در محدوده 25.59-31.21 درصد و MUFA بین 59.43 و 66.02 درصد بود.نتیجه گیری: تمامی ارقام در صفات مورد آزمون اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند. اسید اولئیک اسید چرب غالب و اسید اروسیک به میزان ناچیزی در روغن آن ها یافت گردید. زمان پایداری این ارقام بالا بود و همگی به صورت میانگین, حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات غیرقابل صابونی بودند و درنتیجه از ارزش بالایی جهت کشت گسترده و بهره برداری روغن برخوردار می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گلشنی، نگار، قوامی، مهرداد، و دلخوش، بابک. (1396). ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از 7 رقم جدید کانولا. علوم غذایی و تغذیه، 14(4 (پیاپی 56))، 15-36. SID. https://sid.ir/paper/143222/fa

    Vancouver: کپی

    گلشنی نگار، قوامی مهرداد، دلخوش بابک. ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از 7 رقم جدید کانولا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(4 (پیاپی 56)):15-36. Available from: https://sid.ir/paper/143222/fa

    IEEE: کپی

    نگار گلشنی، مهرداد قوامی، و بابک دلخوش، “ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از 7 رقم جدید کانولا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 4 (پیاپی 56)، pp. 15–36، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143222/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button