مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزایش غلظت دی اکسیدکربن، پرتو فرابنفش و تنش خشکی بر برخی صفات گندم نان (.Triticum aestivum L)

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 143

چکیده

 مطالعه فیزیولوژی ارقام گندم تحت تاثیر تغییر عوامل اقلیمی با هدف بهبود تولید آن در آینده دارای اهمیت می باشد. هدف از پژوهش گلخانه ای حاضر, بررسی برخی از صفات گندم نان تحت تاثیر سطوح مختلف دی اکسیدکربن (400 و 900 میکرولیتر بر لیتر هوا), پرتو فرابنفش (A, B, C) و کمبود آب آبیاری (به میزان 60 درصد ظرفیت مزرعه) بوده است. نتایج نشان داد که با افزایش شدت پرتو فرابنفش, غلظت دی اکسیدکربن و تنش خشکی درصد کلروفیل, نسبت تغییرات به حداکثر فلئورسانس کلروفیل و عملکرد کاهش یافتند با افزایش دی اکسیدکربن تاثیر کمبود آب بر درصد کلروفیل برگ گندم نان جبران شد. با افزایش شدت تابش و کمبود آب تعداد دانه در سنبله کاهش, ولی با افزایش غلظت دی اکسیدکربن در هر سطح از تابش فرابنفش تعداد دانه در سنبله افزایش یافت. در کل با افزایش شدت تابش و کمبود آبیاری عملکرد گندم نان کاهش یافت, ولی تغییرات عملکرد گندم تحت تاثیر دی اکسیدکربن متفاوت بود. در سطوح تابش A و B و بدون تنش آبی با افزایش غلظت دی اکسیدکربن میزان عملکرد گندم نان کاهش یافت, ولی در شرایط کمبود آب با افزایش غلظت دی اکسیدکربن عملکرد گندم افزایش پیدا کرد. با توجه به نتایج بالا می توان گفت که افزایش غلظت دی اکسیدکربن در شرایط بدون تنش تنها منجر به کاهش درصد کلروفیل برگ شده در حالی که در شرایط تنش با بهبود محتوای کلروفیل, عملکرد افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بلوچی، حمیدرضا، مدرس ثانوی، سیدعلی محمد، امام، یحیی، و دولت آبادیان، آریا. (1388). تاثیر افزایش غلظت دی اکسیدکربن, پرتو فرابنفش و تنش خشکی بر برخی صفات گندم نان (.Triticum aestivum L). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(1)، 131-143. SID. https://sid.ir/paper/9367/fa

    Vancouver: کپی

    بلوچی حمیدرضا، مدرس ثانوی سیدعلی محمد، امام یحیی، دولت آبادیان آریا. تاثیر افزایش غلظت دی اکسیدکربن, پرتو فرابنفش و تنش خشکی بر برخی صفات گندم نان (.Triticum aestivum L). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(1):131-143. Available from: https://sid.ir/paper/9367/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا بلوچی، سیدعلی محمد مدرس ثانوی، یحیی امام، و آریا دولت آبادیان، “تاثیر افزایش غلظت دی اکسیدکربن, پرتو فرابنفش و تنش خشکی بر برخی صفات گندم نان (.Triticum aestivum L)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 1، pp. 131–143، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9367/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button