در این پژوهش ترکیب شیمیایی (چربی و پروتئین) عضله ماهی سفید در مراحل مختلف رسیدگی جنسی از دی ماه 1384 تا فروردین ماه 1385 روی 40 نمونه ماهی سفید در خلیج گرگان مورد مطالعه قرار گرفت. متوسط طول و وزن ماهیان در جنس های نر و ماده، به ترتیب 411.8±6 میلی متر و 1014±33.9 گرم و 425.5±86 میلی متر و 1042±41.7 گرم بود. بر پایه مطالعات بافت شناسی ماهیان صید شده، 4 مرحله بلوغ جنسی داده شد (نرها: IV-III, III-II, II و IV؛ ماده ها: IV-III, III, III-II و (IV. نتایج نشان داد که مقادیرچربی و پروتئین ماهیچه در مراحل مختلف بلوغ جنسی ماهیان جنس ماده از مرحله ΙΙΙ-ΙΙ تا ΙV-ΙΙΙ تکاملی، از 12.3±0.2 درصد وزن خشک عضله به 11.1±0.8 درصد وزن خشک عضله و از 88.4±0.7 درصد وزن خشک عضله به 87.9±1.7 درصد وزن خشک عضله و در جنس نر از مرحله ΙΙ تا ΙV-ΙΙΙ تکاملی، از 13.1±0.8 درصد وزن خشک عضله به 11.9±0.9 درصد وزن خشک عضله و از 89.5±1.45 درصد وزن خشک عضله به 87.3±1.15 درصد وزن خشک عضله کاهش یافت. هر چند که از نظر آماری اختلاف معنی داری بین رسیدگی جنسی و ترکیب لاشه (چربی و پروتئین) در ماهی سفید وجود نداشت (P³0.05). به نظر می رسد که با رسیدن به مراحل نهایی رسیدگی جنسی، میزان چربی و پروتئین عضله ماهی سفید کاهش می یابد.