مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,997
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه ارقام یونجه در چین های مختلف

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 82

چکیده

 یونجه (.Medicago sativa L) از جمله گیاهان علوفه ای با کیفیت بالاست به طوریکه سالانه بیش از دو تن پروتئین درهکتار تولید مینماید. به منظور مطالعه و ارزیابی عملکرد کمی و کیفی چین های مختلف ارقام یونجه در مناسبترین زمان برداشت, علوفه آزمایشی در قالب کرتهای خرد شده در زمان با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی شامل هفت تیمار و چهار تکرار در سال 76-1375 در مزرعه پژوهشی 400 هکتاری موسسه تحقیقات اصلاح بذر و نهال کرج به مورد اجرا گذارده شد. در هر چین, عملکرد ماده خشک و نسبت برگ به ساقه وهمچنین مقادیر پروتئین, فیبر, فسفر و کلسیم علوفه تعیین گردید. نتایج حاصل از تجزیه کرتهای خرد شده در زمان نشان داد که تاثیر چین برداری و نیز اثر متقابل چین × رقم برای کلیه صفات کیفی مورد مطاله شامل نسبت برگ به ساقه, عملکرد پروتئین وعملکرد فیبر معنی دار بوده است. این مطالعه نشان داد که رقم پایونیر 581 از نظر عملکرد پروتئین, ماده خشک و رقم یزدی از نظر میزان کلسیم, فسفر و نسبت برگ به ساقه و رقم پیرس از نظر عملکرد فیبر نسبت به سایر ارقام برتری داشتند. همچنین چین اول از نظر عملکرد ماده خشک, پروتئین و فیبر و چین دوم از نظر میزان فسفر و چین سوم از نظر میزان کلسیم و نسبت برگ به ساقه بالاتر بودند. در مقایسه چین ما, چین اول نسبت به سایر چین ها به علت تقارن با طول روزهای بلند و شرایط اکولوژیکی مناسب حاکم بر آن دوره ازنظر علمکرد کمی و کیفی برتری داشت. نتایج حاصل نشان داد که شرایط محیطی به هنگام برداشت علوفه نقش مهمی در تعیین کیفیت و کمیت علوفه تولیدی دارد. ارقام پایونیر 581, پیرس, همدانی, قره یونجه و بمی به ترتیب وضعیت نسبتا بهتری از نظر ماده خشک, پروتئین و فیبر داشته و از نظر جذب عناصر جزء ارقام برتر منطقه کرج بودند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

زمانیان، محمد. (1382). ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه ارقام یونجه در چین های مختلف. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 10(1)، 73-82. SID. https://sid.ir/paper/9386/fa

Vancouver: کپی

زمانیان محمد. ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه ارقام یونجه در چین های مختلف. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1382؛10(1):73-82. Available from: https://sid.ir/paper/9386/fa

IEEE: کپی

محمد زمانیان، “ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه ارقام یونجه در چین های مختلف،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 10، no. 1، pp. 73–82، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9386/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button