مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,108
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رده بندی چند رقم کدو بر مبنای میزان پروتئین کل دانه

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 میزان پروتئین کل در بذر چهار رقم از گیاهان جنس کدو تعیین گردید. سه رقم از این گیاهان (ارقام قلمی, مشهدی و کاغذی) متعلق به گونه کدو مسمایی و یک رقم مربوط به گونه کدو تنبل بودند. نتایج به دست آمده بالاترین درصد پروتئین را در کدو تنبل( 60/37 درصد) و پایین ترین میزان آن را در کدو مسمایی رقم مشهدی (47/36 درصد) نشان میدهد. تفکیک و جداسازی نوارهای پروتئین ذخیره دانه طبق روشی لامیلی و با استفاده از سیستم الکتروفورز ژل پلی اکریل آمید بر روی سدیم دودسیل سولفات انجام گرفت. الکتروفورگرام حاصل از آنالیز پروتئین ذخیره دانه ها 22 باند پروتئینی را نشان میدهد که وزن مولکولی آنها بین 73/3 تا 156 کیلو دالتون متغیر است و 12 باند پروتئینی در تمامی ارقام مشترک می باشند. نمودار دندانه ای مبتنی بر این 22 باند پروتئینی و براساس ماتریس تشابه, درصد تشابه و همچنین فاصله ژنتیکی ارقام را به خوبی نشان می دهد. اولین خوشه نمودار شامل سه رقم متعلق به گونه کدو مسمایی و دومین خوشه متعلق به کدو تنبل است که تشابه بسیار کمی با خوشه اول داشته و دارای فاصله ژنتیکی نسبتا زیادی با سه رقم متعلق به گونه کدو مسمایی میباشد. این مطالعات نشان دهنده آن است که پروتئین ذخیره دانه میتواند برای تعیین فاصله ژنتیکی ارقام نیز مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صیامی، عباس، حیدری، رضا، و دست پاک، آرزو. (1382). رده بندی چند رقم کدو بر مبنای میزان پروتئین کل دانه. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 10(1)، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/9392/fa

    Vancouver: کپی

    صیامی عباس، حیدری رضا، دست پاک آرزو. رده بندی چند رقم کدو بر مبنای میزان پروتئین کل دانه. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1382؛10(1):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/9392/fa

    IEEE: کپی

    عباس صیامی، رضا حیدری، و آرزو دست پاک، “رده بندی چند رقم کدو بر مبنای میزان پروتئین کل دانه،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 10، no. 1، pp. 65–72، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button