مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,263
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری میزان روغن و بررسی اسیدهای چرب در دانه چند رقم کدو Cucurbita L

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 19

چکیده

 در این کار تحقیقاتی ابتدا میزان چربی, اسیدهای چرب, اندیس ید و اندیس صابونی به ترتیب با روشهای سوکسله, گاز کروماتوگرافی و روشهای شیمیایی در دانه چند رقم از گیاهان جنس کدو اندازه گیری و سپس با توجه به نتایج بدست آمده و با استفاده از روشهای آماری چند متغیره ارقام مورد مطالعه از لحاظ شیمیوتاکسونومی بررسی و مقایسه شدند. بررسی بیوشیمیایی نشان داد که دانه کدو مسمایی (رقم مشهدی) دارای بیشترین درصد روغن است (56.04 درصد). همچنین چهار نوع اسید چرب به طور مشترک در دانه چهار گیاه مشاهده شد که شامل اسید پالمیتیک, استئاریک, اولئیک و لینولئیک می باشد. دو اسید چرب غیراشباع مهم یعنی اولئیک و لینولئیک به ترتیب در کدو مسمایی Cucurbita pepo L. (رقم قلمی) 75.98 و 16.54 درصد در کدو تنبل 18.78 Cucurbita maxima L. و 13.24 درصد, در کدو مسمایی (رقم کاغذی) 76.63 و 12.07 درصد و در کدو مسمایی (رقم مشهدی) 81.84 و 12.11 درصد اندازه گیری شد. علاوه بر اسیدهای چرب ذکر شده, اسید میریستیک نیز به میزان 3.88 درصد در روغن دانه کدو مسمایی (رقم کاغذی) دیده شد که در سایر دانه ها حضور نداشت. همچنین در بررسی بیوشیمیایی روغن دانه ها, اندیس صابونی با روش تیترمتری و اندیس ید با روش هانوس اندازه گیری گردید. کدو تنبل با عدد صابونی 273.06 و کدو مسمایی (رقم مشهدی) با اندیس ید 119.28 به ترتیب بالاترین مقادیر این دو فاکتور را به خود اختصاص دادند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صیامی، عباس، حیدری، رضا، و دست پاک، آرزو. (1382). اندازه گیری میزان روغن و بررسی اسیدهای چرب در دانه چند رقم کدو Cucurbita L . پژوهش و سازندگی، 16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی)، 16-19. SID. https://sid.ir/paper/19472/fa

    Vancouver: کپی

    صیامی عباس، حیدری رضا، دست پاک آرزو. اندازه گیری میزان روغن و بررسی اسیدهای چرب در دانه چند رقم کدو Cucurbita L . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی):16-19. Available from: https://sid.ir/paper/19472/fa

    IEEE: کپی

    عباس صیامی، رضا حیدری، و آرزو دست پاک، “اندازه گیری میزان روغن و بررسی اسیدهای چرب در دانه چند رقم کدو Cucurbita L ،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی، pp. 16–19، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19472/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button