مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

265
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

451
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات استفاده از ایمونوپروپوفیت و آنتی بیوتیک بر عملکرد، میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 به منظور بررسی امکان جایگزینی آنتی بیوتیک با مخلوطی از چند عصاره گیاهی در قالب محصولی به نام ایمونوپروپوفیت, آزمایشی با استفاده از 300 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار و 25 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار, به مدّت 42 روز انجام شد. جیره های آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه, جیره پایه حاوی 02/0 درصد آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین, و جیره پایه حاوی 1/0 درصد محلول ایمونوپروپوفیت به صورت محلول در آب. نتایج نشان داد که تفاوت وزن بدن و ضریب تبدیل بین گروه های آزمایشی در دوره های 42-22 و 42-1 روزگی معنی دار بوده به طوری که استفاده از آنتی بیوتیک و ایمونوپروپوفیت سبب بهبود این فراسنجه ها نسبت به گروه کنترل شد (05/0P<). خوراک مصرفی در بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری را نشان نداد. تحریک سیستم ایمنی به وسیله تیمارها در دو مرحله ارزیابی گردید و مشخص شد که عیار آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند و نیوکاسل در تیمارهای دارای آنتی بیوتیک و ایمونوپروپوفیت, به ترتیب در نوبت اول خونگیری و روز 42 بالاتر از تیمار شاهد بود (05/0P<). استفاده از آنتی بیوتیک و ایمونوپروپوفیت سبب کاهش معنی دار چربی محوطه شکمی در مقایسه با تیمار کنترل شد (05/0P<). شمارش باکتری های دستگاه گوارش نیز حاکی از کاهش معنی دار جمعیت باکتری اشرشیاکلی و سالمونلای ایلئوسکال در جوجه های دریافت کننده ایمونوپروپوفیت بود (05/0P<). نتایج این مطالعه نشان داد که ایمونوپروپوفیت را می توان بدون کاهش عملکرد, به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک در جیره جوجه های گوشتی به کار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فدوی اردستانی، ایمان، مهری، مرتضی، و شیرمحمد، فاطمه. (1400). مقایسه اثرات استفاده از ایمونوپروپوفیت و آنتی بیوتیک بر عملکرد, میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه گوشتی. کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، 1(3 )، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/951612/fa

    Vancouver: کپی

    فدوی اردستانی ایمان، مهری مرتضی، شیرمحمد فاطمه. مقایسه اثرات استفاده از ایمونوپروپوفیت و آنتی بیوتیک بر عملکرد, میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه گوشتی. کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی[Internet]. 1400؛1(3 ):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/951612/fa

    IEEE: کپی

    ایمان فدوی اردستانی، مرتضی مهری، و فاطمه شیرمحمد، “مقایسه اثرات استفاده از ایمونوپروپوفیت و آنتی بیوتیک بر عملکرد, میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه گوشتی،” کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، vol. 1، no. 3 ، pp. 1–13، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/951612/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button