مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,290
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مکمل دانه کتان در جیره بر ترکیب اسیدهای چرب، خصوصیات کیفی اسپرم و برخی پارامترهای خونی در قوچ کردی

صفحات

 صفحه شروع 221 | صفحه پایان 233

چکیده

دانه کتان منبع غنی از اسید آلفا لینولنیک (امگا3) با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا می باشد, که می تواند در سنتز هورمون های جنسی و بهبود کیفیت اسپرم در گونه های مختلف نقش داشته باشد. مطالعه حاضر اثرات دانه کتان بر خصوصیات کمی و کیفی اسپرم و برخی پارامترهای خونی را بررسی می کند. در این تحقیق که در مدت 12 هفته اجرا گردید 15 راس قوچ نژاد کردی انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه شاهد دریافت کننده جیره پایه و گروه دوم که شامل جیره پایه و 5 درصد دانه کتان و گروه سوم محتوی جیره پایه و 10 درصد دانه بود. نتایج نشان داد که غلظت اسپرم, نسبت اسپرم زنده, تحرک کل و عملکرد غشای پلاسما در تیمار 10 درصد دانه کتان در مقایسه با سایر گروه ها بیشتر بود (P<0. 05). دانه کتان باعث افزایش درصد اسپرم با آکروزوم نرمال شد (P<0. 01). با این حال, درصد اسپرم های غیر طبیعی پس از دریافت 10 درصد دانه کتان و در پایان هفته 12 در مقایسه با سایر گروه های مربوطه کاهش یافت (P<0. 05). نتایج نشان داد که مکمل دانه کتان بر قطر بیضه اثری نداشت اما غلظت تستوسترون پلاسما را در گروه 10 درصد نسبت به گروه شاهد افزایش داد (P <0. 05). اثر افزودن مکمل دانه کتان, اثر زمان و اثر متقابل آنها بر فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز معنی دارنبود. جیره 10 درصد کتان موجب افزایش معنی داری اسید چرب DHA (دوکوزاهگزاانوییک DHA=Docosahexaenoic acid) در چربی اسپرم شد (P<0. 05). نسبت اسیدهای چرب امگا سه به شش افزایش یافته و نیز نسبت اسیدهای چرب اشباع به اسیدهای چرب با چند باند مضاعف در گروه 10 درصد در مقایسه با سایر گروه ها کاهش یافت (P<0. 05). نتایج نشان داد که افزودن 10 درصد دانه کتان به جیره پایه قوچ های کردی در خارج از فصل تولید مثل می تواند سبب بهبود کمی و کیفی شاخص های ازریابی اسپرم و در نهایت بهبود باروری آنها گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیروزه، سعید، فلاح راد، امیرهوشنگ، میرشکرایی، پژمان، پرهام، عباس، و دانش مسگران، محسن. (1400). تاثیر مکمل دانه کتان در جیره بر ترکیب اسیدهای چرب, خصوصیات کیفی اسپرم و برخی پارامترهای خونی در قوچ کردی. پژوهش های علوم دامی ایران، 13(2 )، 221-233. SID. https://sid.ir/paper/953056/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزه سعید، فلاح راد امیرهوشنگ، میرشکرایی پژمان، پرهام عباس، دانش مسگران محسن. تاثیر مکمل دانه کتان در جیره بر ترکیب اسیدهای چرب, خصوصیات کیفی اسپرم و برخی پارامترهای خونی در قوچ کردی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1400؛13(2 ):221-233. Available from: https://sid.ir/paper/953056/fa

    IEEE: کپی

    سعید فیروزه، امیرهوشنگ فلاح راد، پژمان میرشکرایی، عباس پرهام، و محسن دانش مسگران، “تاثیر مکمل دانه کتان در جیره بر ترکیب اسیدهای چرب, خصوصیات کیفی اسپرم و برخی پارامترهای خونی در قوچ کردی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 221–233، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953056/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button