مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات ضایعات تقطیری گندم و اثر سطوح مختلف آن بر عملکرد و ریخت شناسی ژژنوم در جوجه های گوشتی در دوره های آغازین و رشد

صفحات

 صفحه شروع 235 | صفحه پایان 248

چکیده

 به منظور بررسی اثر تغذیه سطوح مختلف ضایعات تقطیری گندم بر عملکرد و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی, دو آزمایش مجزا انجام شد. در هر آزمایش تعداد 450 قطعه جوجه گوشتی مخلوط یک روزه سویه راس-308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 گروه و 6 تکرار در هر گروه (هر تکرار دارای 15 قطعه جوجه) درطی دوره های آغازین و رشد مورد آزمایش قرار گرفتند. جوجه های انتخابی برای سن 22 تا 42 روزگی از ابتدای دوره تا 21 روزگی با جیره فاقد ضایعات تقطیری گندم تغذیه شدند. در آزمایش اول که جوجه ها از سن 1 تا 21 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند, سطوح صفر, 3, 6, 9 و 12 درصدی و در آزمایش دوم که از 22 تا 42 روزگی ادامه یافت, سطوح صفر, 5, 10, 15 و 20 درصدی از ضایعات تقطیری گندم استفاده شد. مطابق نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی ضایعات تقطیری گندم, مقادیر پروتیین خام, چربی خام, فیبر خام, لیزین, متیونین, کلسیم و فسفر کل به ترتیب 5/30, 5/8, 4, 57/0, 53/0, 26/0 و 93/0 درصد بود. میانگین افزایش وزن روزانه در کل دوره پرورش (1 تا 21 روزگی) بین گروه های مختلف آزمایشی دارای تفاوت معنی دار بود (05/). به طوری که بیشترین میانگین افزایش وزن کل به ترتیب مربوط به گروه های حاوی 3 درصد و شاهد (74/846 و 31/847 گرم) بود. همچنین جوجه های تغذیه شده با سطح 12 درصد ضایعات تقطیری گندم مصرف خوراک کمتری (59/1136گرم) نسبت به سایر گروه ها و گروه شاهد داشتند (05/0(P<. در سنین 30 تا 37 روزگی و 38 تا 45 روزگی, با توجه به طی شدن دوره عادت پذیری (پرنده 7 روز ضایعات تقطیری گندم مصرف کرده است), مصرف سطوح بالاتر ضایعات تقطیری گندم (15 و 20 درصد) باعث وزن بیشتری در جوجه های تغذیه شده با این سطوح نمود (05/0(P<. مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در جوجه های تغذیه شده با سطوح مختلف ضایعات تقطیری گندم در بازه های زمانی مختلف تفاوت معنی داری ایجاد نکرد. افزایش سطح ضایعات تقطیری گندم در هر دو آزمایش, نتایج معنی داری بر صفات ریخت شناسی ژژنوم نداشت و با افزایش سطح ضایعات تقطیری گندم, ارتفاع پرز ها کاهش و طول کریپت ها در ژژنوم افزایش یافت. مطابق نتایج حاصل از این آزمایش ها, بهترین سطح جایگزینی ضایعات تقطیری گندم بر پایه ذرت-کنجاله سویای جوجه های گوشتی در بازه زمانی 1 تا 21 روزگی, 3 درصد و در بازه زمانی 22 تا 45 روزگی 20 درصد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سپهری، حشمت، نوری، زینب، آذرلی، امیر، و حسابی نامقی، علی رضا. (1400). بررسی ترکیبات ضایعات تقطیری گندم و اثر سطوح مختلف آن بر عملکرد و ریخت شناسی ژژنوم در جوجه های گوشتی در دوره های آغازین و رشد. پژوهش های علوم دامی ایران، 13(2 )، 235-248. SID. https://sid.ir/paper/953057/fa

    Vancouver: کپی

    سپهری حشمت، نوری زینب، آذرلی امیر، حسابی نامقی علی رضا. بررسی ترکیبات ضایعات تقطیری گندم و اثر سطوح مختلف آن بر عملکرد و ریخت شناسی ژژنوم در جوجه های گوشتی در دوره های آغازین و رشد. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1400؛13(2 ):235-248. Available from: https://sid.ir/paper/953057/fa

    IEEE: کپی

    حشمت سپهری، زینب نوری، امیر آذرلی، و علی رضا حسابی نامقی، “بررسی ترکیبات ضایعات تقطیری گندم و اثر سطوح مختلف آن بر عملکرد و ریخت شناسی ژژنوم در جوجه های گوشتی در دوره های آغازین و رشد،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 235–248، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953057/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button