مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

433
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین انرژی قابل متابولیسم ذرت فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره های با و بدون مکمل آنزیمی بر عملکرد رشد و مورفولوژی روده کوچک جوجه های گوشتی در دوره 24-1 روزگی

صفحات

 صفحه شروع 369 | صفحه پایان 388

چکیده

 به منظور تعیین محتوی ماده خشک ذرت, انرژی قابل متابولیسم ظاهری و قابلیت هضم پروتیین خام از یک جیره پایه که تنها منبع انرژی و پروتیین آن ذرت فرآوری شده (در دماهای 55, 70 وC° 85 به مدت 150 ثانیه) و نشده با و بدون مکمل آنزیمی بود, آزمایش اول به روش جمع آوری فضولات با استفاده از تعداد 144 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در سن 9– 3 روزگی انجام شد. فرآوری ذرت در C° 70 نسبت به C° 85, قابلیت هضم ماده خشک را به طور معنی داری بهبود بخشید. در آزمایش دوم, اثر دماهای فرآوری و مکمل آنزیمی روابیو, سطح صفر و 5/0 گرم در کیلوگرم جیره با استفاده از تعداد 576 قطعه جوجه گوشتی 24-1 روزگی در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل 4×2 با 6 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار مطالعه شد. فرآوری ذرت ضریب تبدیل خوراک را در سن 10-1 روزگی به طور معنی داری بهبود داد؛ اما سایر صفات عملکردی تحت تاثیر تیمارها و اثرات متقابل آن ها قرار نگرفت. افزودن آنزیم باعث کاهش معنی دار وزن نسبی لوزالمعده شد. فرآوری ذرت باعث بهبود معنی دار پهنای پرز, عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت شد. افزودن آنزیم ارتفاع و پهنای پرز را به طور معنی داری بهبود داد. جمعیت لاکتوباسیل ها تحت تاثیر فرآوری و مکمل آنزیمی بهبود معنی داری نشان داد. بیفیدوباکترها, اشریشیا کولای و کلستریدیوم در محتویات ایلیوم تحت تاثیر فرآوری, آنزیم و اثر متقابل آنها قرار نگرفت. با توجه به نتایج این آزمایش, فرآوری حرارتی ذرت و افزودن آنزیم به جیره جوجه های گوشتی اثر معنی داری بر عملکرد رشد نداشت؛ ولی شاخص های بافت شناسی ژژنوم و فلور میکروبی روده کوچک را بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تیموری، محسن، حسن آبادی، احمد، نصیری مقدم، حسن، و گلیان، ابوالقاسم. (1400). تعیین انرژی قابل متابولیسم ذرت فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره های با و بدون مکمل آنزیمی بر عملکرد رشد و مورفولوژی روده کوچک جوجه های گوشتی در دوره 24-1 روزگی. پژوهش های علوم دامی ایران، 13(3 )، 369-388. SID. https://sid.ir/paper/953063/fa

    Vancouver: کپی

    تیموری محسن، حسن آبادی احمد، نصیری مقدم حسن، گلیان ابوالقاسم. تعیین انرژی قابل متابولیسم ذرت فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره های با و بدون مکمل آنزیمی بر عملکرد رشد و مورفولوژی روده کوچک جوجه های گوشتی در دوره 24-1 روزگی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1400؛13(3 ):369-388. Available from: https://sid.ir/paper/953063/fa

    IEEE: کپی

    محسن تیموری، احمد حسن آبادی، حسن نصیری مقدم، و ابوالقاسم گلیان، “تعیین انرژی قابل متابولیسم ذرت فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره های با و بدون مکمل آنزیمی بر عملکرد رشد و مورفولوژی روده کوچک جوجه های گوشتی در دوره 24-1 روزگی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 13، no. 3 ، pp. 369–388، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953063/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button