مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

261
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره های گیاه شاه اسپرغم وتاثیر آنها در ثبات اکسیداتیو روغن آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 198

چکیده

 زمینه مطالعاتی: یکی از روشهای جلوگیری از اکسیداسیون روغنها استفاده از آنتی اکسیدان ها است. استفاده از گیاهان دارویی و ترکیبات موثره آنها به عنوان آنتی اکسیدانهای طبیعی امروزه مورد توجه محققین قرار گرفته است. شاه اسپرغم متعلق به تیرهAsteraseae است. در این مطالعه به جداسازی ترکیبات موجود در اسانس و عصاره های گیاه و تعیین ترکیبات و تاثیر آنها در جلوگیری از اکسیداسیون روغن آفتابگردان پرداخته شده است. روش کار: سرشاخه های گلدار جمع آوری و خشک گردید. اسانس به روش تقطیر با آب استخراج و عصاره هابا روش خیساندن تهیه شد. سنجش میزان فنل, فلاونوئید و ترپنوئید عصاره ها انجام شد. اجزای اسانس با GC-MS تعیین گردید. اثر عصاره ها در به تأخیر انداختن فساد اکسیداتیو در روغن آفتابگردان تصفیه شده از طریق اندازه گیری عدد پراکسید, عدد باربیتوریک اسید و زمان مقاومت به اکسیداسیون نمونه ها تعیین شد. نتایج: عصاره متانولی از بیشترین میزان فلاونوئید و فنل کل عصاره کلروفرمی از بیشترین مقدار ترپنوئید برخوردار بود. ترکیبات مهم شناسایی شده در اسانس 1و8-سینول, بتا توجون, سیکلوپنتانول, سیکلوهگزن و بتا بیزابولین بود. در بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره و اسانس شاه اسپرغم در روغن آفتابگردان, با افزایش غلظت اثر آنتی اکسیدانی آنها بیشتر شد. نتایج حاصل از بررسی پایداری اکسایشی روغن حاوی غلظت های مختلف عصاره و اسانس نشان داد که غلظت ppm 1000 عصاره متانولی و اسانس با غلظت 800 ppm نسبت به غلظت های دیگر و نمونه شاهد در پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان مؤثرتر عمل نموده و آنتی اکسیدان سنتزی BHT در غلظت 200 ppm نیز تأثیر بیشتری داشتند. نتیجه گیری نهایی: با مقایسه عصارها می توان نتیجه گرفت که متانول بهترین حلال جهت استخراج فنل و فلاونوئید است. از طرفی با توجه به وجود ترکیبات موثر در اسانس این گیاه, می توان از آن بعنوان آنتی اکسیدان استفاده کرد. عصاره متانولی و اسانس با اثر ضد رادیکالی بسیار خوب می توانند جایگزین BHT در روغن آفتابگردان شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقایی، اکرم، و رنجبر، منیره. (1399). فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره های گیاه شاه اسپرغم وتاثیر آنها در ثبات اکسیداتیو روغن آفتابگردان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 30(4 )، 181-198. SID. https://sid.ir/paper/953742/fa

    Vancouver: کپی

    آقایی اکرم، رنجبر منیره. فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره های گیاه شاه اسپرغم وتاثیر آنها در ثبات اکسیداتیو روغن آفتابگردان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(4 ):181-198. Available from: https://sid.ir/paper/953742/fa

    IEEE: کپی

    اکرم آقایی، و منیره رنجبر، “فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره های گیاه شاه اسپرغم وتاثیر آنها در ثبات اکسیداتیو روغن آفتابگردان،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 4 ، pp. 181–198، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953742/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button