مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

157
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص های بیوشیمی سرم خون و ایمنی موکوسی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 60

چکیده

 به منظور تعیین اثر غلظت های مختلف اسانس اسطوخودوس در جیره غذایی بر شاخص های بیوشیمی سرم خون و ایمنی موکوسی ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 2 ± 10 گرم, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با چهار تیمار در سه تکرار به اجرا درآمد. ماهیان به روش خوراکی با غلظت های 5/0, 1 و 2 میلی لیتر اسانس اسطوخودوس به ازای هر کیلوگرم غذا به مدت 60 روز متوالی مورد تغذیه قرار گرفتند. تیمار شاهد نیز بدون افزودن اسانس به جیره غذایی در نظر گرفته شد. مطابق نتایج, میزان هر دو آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینو ترانسفراز, تری گلیسرید, کلسترول و گلوکز سرم خون ماهیان تغذیه شده با غلظت های مختلف اسانس اسطوخودوس به طور معنی داری کاهش یافتند (05/0P<). کمترین میزان این مشخصه ها مربوط به غلظت 2 میلی لیتر اسانس در جیره پایه بود. اما میزان پروتئین کل و آلبومین ماهیان تحت تأثیر غلظت های مختلف اسانس از روند افزایشی در مقایسه با شاهد برخوردار بودند (05/0P<). بیشترین میزان این ترکیبات به غلظت 2 میلی لیتر اسانس اختصاص داشت. اما آنزیم لاکتات دهیدروژناز تحت تأثیر هیچیک از غلظت های اسانس قرار نگرفت (05/0P>). نتایج مشخصه های موکوس در بچه ماهیان نیز نشان داد که اختلاف معنی داری بین غلظت ها از لحاظ میزان پروتئین کل, آلکالین فسفاتاز و لیزوزیم وجود داشت (05/0P<). در ماهیان تغذیه شده, غلظت 2 میلی لیتر اسانس از بیشترین میزان پروتئین کل و آلکالین فسفاتاز به ترتیب به مقدار 374 میلی گرم در دسی لیتر و 144 واحد بر لیتر برخوردار بود. هم چنین دامنه تغییرات آنزیم لیزوزیم بین 27 و 44 واحد بر لیتر بود. کمترین و بیشترین مقدار این مشخصه به ترتیب مربوط به شاهد و اسانس 5/0 میلی لیتر بود. این در حالی است که اختلاف آن با غلظت 1 میلی لیتر اسانس معنی دار نبود (05/0P>). در مجموع نتایج نشان داد که تجویز خوراکی غلظت های مختلف اسانس اسطوخودوس به ویژه 2 میلی لیتر در کیلوگرم از جیره غذایی تأثیر مثبت و معنی داری بر مشخصه های بیوشیمی سرمی خون و ایمنی موکوسی ماهی قزل آلای رنگین کمان دارد. لذا استفاده از آن به عنوان مکمل غذایی در جیره پایه پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسنعلی زاده چاری، فاطمه، اکرمی، رضا، قلیچی، افشین، و ابراهیمی، پونه. (1400). ارزیابی اثر اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص های بیوشیمی سرم خون و ایمنی موکوسی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 15(3 )، 47-60. SID. https://sid.ir/paper/954587/fa

    Vancouver: کپی

    حسنعلی زاده چاری فاطمه، اکرمی رضا، قلیچی افشین، ابراهیمی پونه. ارزیابی اثر اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص های بیوشیمی سرم خون و ایمنی موکوسی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1400؛15(3 ):47-60. Available from: https://sid.ir/paper/954587/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه حسنعلی زاده چاری، رضا اکرمی، افشین قلیچی، و پونه ابراهیمی، “ارزیابی اثر اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص های بیوشیمی سرم خون و ایمنی موکوسی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 15، no. 3 ، pp. 47–60، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954587/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button