مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

158
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آمیخته گری در ماهیان، دلایل، کاربردها و روش های شناسایی (مقاله مروری)

صفحات

 صفحه شروع 175 | صفحه پایان 196

کلیدواژه

هتروزیس(برتری آمیخته)Q1

چکیده

 آمیخته ­ گری یکی از روش ­ های کاربردی اصلاح نژاد در آبزیان است و هدف از آن در صنعت آبزی ­ پروری, بهبود عملکرد آبزیان آمیخته در مقایسه با والدین خود تحت شرایط خاص محیطی است. بهبود عملکرد تولید در صفات مختلف کاملاً تصادفی است که به دلیل بروز همکاری آللی در آمیخته­ ها ممکن است به صورت برتری آمیخته یا هتروزیس بروز نماید. تاکنون, آمیخته­ های متعددی از ماهیان به صورت طبیعی و یا با دخالت مستقیم بشر به طور مصنوعی تولید شده ­ اند. آمیخته ­ ها بخش قابل­ توجهی از تولید برخی از گونه ­ ها در برخی از کشورها را تشکیل می ­ دهند. به منظور بهبود یافتن بقا و تکامل پایدار در فرزندان آمیخته از فرآیند تری­ پلوییدسازی در کنار آمیخته­ گری استفاده می­ شود. نتایج آمیخته ­ گری می­ تواند متغیر باشد و به ساختار ژنتیکی والدین (جنسیت) بستگی دارد. نکته کلیدی در این روش اصلاح ­ نژادی, اثبات ماهیت آمیخته نتاج است. به منظور بررسی ماهیت واقعی نتاج حاصل از آمیخته ­ گری می­ توان از روش­ ه ای مختلفی استفاده نمود, که از بین آن­ ها روش مولکولی به دلیل بررسی صحت آمیخته­ گری در مراحل آغازین لاروی و یا حتی پس از خروج لارو از تخم, دقت, صحت بالا و سرعت مناسب از ابزارهای بسیار کارآمد محسوب می ­ شود. در این نوشتار به بررسی آمیخته­ های تولیدی در گروه­ های مختلف ماهیان خوراکی و زینتی با تأکید بر گونه های مهم در ایران خواهیم پرداخت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درافشان، سالار، و پورخزایی، فاطمه. (1399). آمیخته گری در ماهیان, دلایل, کاربردها و روش های شناسایی (مقاله مروری). علوم آبزی پروری، 8(14 )، 175-196. SID. https://sid.ir/paper/954652/fa

    Vancouver: کپی

    درافشان سالار، پورخزایی فاطمه. آمیخته گری در ماهیان, دلایل, کاربردها و روش های شناسایی (مقاله مروری). علوم آبزی پروری[Internet]. 1399؛8(14 ):175-196. Available from: https://sid.ir/paper/954652/fa

    IEEE: کپی

    سالار درافشان، و فاطمه پورخزایی، “آمیخته گری در ماهیان, دلایل, کاربردها و روش های شناسایی (مقاله مروری)،” علوم آبزی پروری، vol. 8، no. 14 ، pp. 175–196، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954652/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button