Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,297
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوک حرارتی در مراحل اولیه رشد بر افزایش تحمل حرارتی و عملکرد طیور گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 160

چکیده

 هدف از این تحقیق اعمال شوک حرارتی در سنین پایین, به منظور افزایش تحمل حرارتی در سنین بالاتر در جوجه های گوشتی تجاری بوده است. در این مطالعه چهار گروه آزمایشی (تیمار), T1 (گروه شاهد طبق دمای استاندارد), T2 )شوک حرارتی 38± 1 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت از سن 3 تا 4 روزگی(, T3 )شوک حرارتی 38± 1 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت در سن 4 و 6 روزگی(, T4 )شوک حرارتی 1 ±38 درجه سانتی گراد به مدت 72 ساعت از سن 3 تا 5 روزگی( مورد آزمون قرار گرفته است. هر گروه آزمایشی دارای 6 تکرار و هر تکرار دارای 20 قطعه جوجه نر از نژاد آرین بوده است. گروه های آزمایشی تحت شوک حرارتی, در هفته اول بطور معنی دار (P≤0.05) در افزایش وزن نسبت به گروه شاهد کاهش نشان داده اند ولی بعد از شوک حرارتی در این گروه ها (T4, T3, T2) بتدریج یک رشد جبرانی مشاهده شده است. در سن 42 روزگی گروه های آزمایشی T2 و T4 بطور معنی دار (P≤0.05) دارای افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل غذایی کمتر نسبت به گروه شاهد بوده اند. همچنین گروه های آزمایشی تحت شوک حرارتی بطور معنی دار (P≤0.05) از چربی شکمی کمتر و در نتیجه کیفیت لاشه مطلوبتری در سن 42 روزگی نسبت به گروه شاهد برخوردار بوده اند. در سن 42 روزگی وقتی کلیه گروه های آزمایشی به مدت 4 ساعت تحت شوک گرمایی 1± 38 درجه سانتی گراد قرار گرفتند, تلفات گروه های آزمایشی تحت شوک حرارتی بطور معنی دار (P≤0.01) کمتر از گروه شاهد بوده است. در این آزمایش نشان داده شده است که اعمال شوک حرارتی در سنین اولیه, ضمن افزایش عملکرد نهایی, باعث افزایش تحمل حرارتی و توان زنده ماندن طیور در هنگام تنشهای ناگهانی گرما در سنین بالاتر خواهد شد. لذا شاید بتوان از آن به عنوان یک روش مدیریتی موثر برای پرورش جوجه های گوشتی تجاری در آب و هوای گرم استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی میانجی، قدرت اله، سیاح زاده، هادی، و سعادت کیش، داوود. (1381). اثر شوک حرارتی در مراحل اولیه رشد بر افزایش تحمل حرارتی و عملکرد طیور گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 9(3)، 151-160. SID. https://sid.ir/paper/9548/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی میانجی قدرت اله، سیاح زاده هادی، سعادت کیش داوود. اثر شوک حرارتی در مراحل اولیه رشد بر افزایش تحمل حرارتی و عملکرد طیور گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1381؛9(3):151-160. Available from: https://sid.ir/paper/9548/fa

    IEEE: کپی

    قدرت اله رحیمی میانجی، هادی سیاح زاده، و داوود سعادت کیش، “اثر شوک حرارتی در مراحل اولیه رشد بر افزایش تحمل حرارتی و عملکرد طیور گوشتی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 9، no. 3، pp. 151–160، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9548/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا