Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

223
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

442
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه روش های مختلف خشک کردن بر برخی ترکیبات تقریبی و رنگدانه ریز جلبک دریایی Isochrysis galbana

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 20

چکیده

خشک کردن به دلیل افزایش ماندگاری, حمل ونقل آسان و افزایش بهره وری استخراج لیپیدها و دیگر ترکیبات زیست فعال یک مرحله حیاتی در برداشت توده زنده جلبکی شناخته می شود. در مطالعه حاضر تاثیر چهار روش خشک کردن شامل آفتاب, آون, انجماد در خلاء و خشک کن پاششی بر برخی از ترکیبات مغذی و رنگدانه های ریز جلبک دریایی Isochrysis galbana مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات تقریبی (رطوبت, پروتئین خام, چربی خام و خاکستر) و رنگدانه ها (کلروفیل و کاروتنوئید) در جلبک های خشک شده به روش های مختلف تعیین شد. جلبک های خشک شده به روش خشک کردن انجمادی بالاترین میزان پروتئین (0/15± 65/20 درصد), کلروفیل (b) (0/01± 0/106 میکروگرم بر میلی لیتر) و کاروتنوئید کل (0/03± 0/157 میکروگرم بر میلی لیتر) را در مقایسه با نمونه های خشک شده با آفتاب, آون و خشک کن پاششی نشان دادند (0/05>P). جلبک های خشک شده به روش خشک کن پاششی و آفتاب نیز به ترتیب دارای بالاترین مقدار چربی (0/22± 21/72 درصد) و خاکستر (0/42± 13/77 درصد) بودند (0/05>P). می توان نتیجه گرفت که برخی از ترکیبات تغذیه ای ریز جلبک I. galbana به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر روش های مختلف خشک کردن قرار می گیرند و خشک کردن به روش انجماد در خلاء می تواند به عنوان یک روش کارآمد برای نگهداری جلبک ها با اثر منفی نسبتا پایین بر ترکیب غذایی آن ها در شرایط خشک محسوب شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضی، نیلوفر، شمسایی مهرجان، مهدی، و حسینی شکرابی، سیدپژمان. (1398). مقایسه روش های مختلف خشک کردن بر برخی ترکیبات تقریبی و رنگدانه ریز جلبک دریایی Isochrysis galbana. علوم آبزی پروری، 7(12 )، 12-20. SID. https://sid.ir/paper/954836/fa

    Vancouver: کپی

    رضی نیلوفر، شمسایی مهرجان مهدی، حسینی شکرابی سیدپژمان. مقایسه روش های مختلف خشک کردن بر برخی ترکیبات تقریبی و رنگدانه ریز جلبک دریایی Isochrysis galbana. علوم آبزی پروری[Internet]. 1398؛7(12 ):12-20. Available from: https://sid.ir/paper/954836/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر رضی، مهدی شمسایی مهرجان، و سیدپژمان حسینی شکرابی، “مقایسه روش های مختلف خشک کردن بر برخی ترکیبات تقریبی و رنگدانه ریز جلبک دریایی Isochrysis galbana،” علوم آبزی پروری، vol. 7، no. 12 ، pp. 12–20، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954836/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button