Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    52-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    204
  • دانلود: 

    72
چکیده: 

با وجود میزان نسبتا بالای صید جهانی ماهی و کارخانجات عمل آوری آبزیان، تلاش بسیار کمی برای استفاده از زائدات حاصل از کارخانه ها صورت گرفته است در صورتی که اگر این ترکیبات زیستی به نحو مطلوب مورد استفاده قرار گیرند، علاوه بر کاهش آلودگی زیست محیطی ناشی از پسماند آن ها، به لحاظ محتوای پروتئینی با ارزش آن ها قابل بازیافت می باشند. در مطالعه حاضر برای به دست آوردن آنزیمی باصرفه ی اقتصادی، آنزیم اکتینیدین از میوه ی کیوی استخراج شد. همچنین امعاواحشای ماهی قزل آلای رنگین کمان به عنوان منبع پروتئینی قابل هیدرولیز در نظر گرفته شد. براساس نتایج، فعالیت آنزیمی ویژه حاصل از عصاره تخلیص شده یک کیلوگرم کیوی mg/u 36/8 برآورد شد. در اثر هیدرولیز منبع پروتئینی تحت اثر آنزیم اکتینیدین میزان بازیافت نیتروژنی و درجه هیدرولیز در هیدرولیزیت امعاء و احشاء ماهی قزل آلای رنگین کمان ب ه ترتیب، 31/77 و 21 درصد بود. همچنین میزان درصد پروتئین خام و خاکستر افزایش و میزان درصد چربی خام کاهش معنی دار یافت. براساس نتایج پروفیل اسید های آمینه، هیدرولیزیت به دست آمده می تواند تامین کننده نیازهای پروتئینی قزل آلای رنگین کمان و نیازهای انسان باشد. نتایج نشان می دهد که آنزیم اکتینیدین را می توان به عنوان آنزیم پروتئاز جهت استخراح پروتئین از ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان در صنایع غذایی استفاده نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 204

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 72 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    1-11
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    173
  • دانلود: 

    430
چکیده: 

هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف کورکومین بر عملکرد رشد و شاخص های بیوشیمیایی ماهی اسکار بود. برای این منظور150 قطعه ماهی اسکار با میانگین وزن اولیه 01/0± 19/5 گرم و طول متوسط 06/0± 32/6 سانتی متر به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم بندی شدند. ماهیان با جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف کورکومین شامل صفر (C0)، 5 (C5)، 10 (C10)، 15 (C15) و 20 (C20) گرم کورکومین در کیلوگرم جیره غذایی به مدت 56 روز تغذیه شدند. زیست سنجی ماهیان هر دو هفته یک بار انجام گرفت. تفاوت معنی دار در نتایج رشد، در هفته آخر بیومتری دیده شد. بیشترین وزن نهایی، طول نهایی، وزن کسب شده، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد روزانه، نرخ رشد ویژه و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار C5 مشاهده شد که با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشت (05/0P<). تفاوت معنی داری در فاکتور وضعیت بین تیمار شاهد و سایر تیمارها حاصل نشد (05/0P>). کمترین میزان گلوکز و کلسترول در تیمار C15 و کمترین میزان تری گلیسرید نیز در تیمار C5 مشاهده شد (05/0P<). در کل دوره پرورش تلفاتی مشاهده نشد و درصد بقا 100 درصد بود. نتایج نشان دهنده تاثیرات مثبت کورکومین بر شاخص های رشد و برخی شاخص های بیوشیمیایی در ماهی اسکار بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 173

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 430 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    12-20
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    222
  • دانلود: 

    440
چکیده: 

خشک کردن به دلیل افزایش ماندگاری، حمل ونقل آسان و افزایش بهره وری استخراج لیپیدها و دیگر ترکیبات زیست فعال یک مرحله حیاتی در برداشت توده زنده جلبکی شناخته می شود. در مطالعه حاضر تاثیر چهار روش خشک کردن شامل آفتاب، آون، انجماد در خلاء و خشک کن پاششی بر برخی از ترکیبات مغذی و رنگدانه های ریز جلبک دریایی Isochrysis galbana مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات تقریبی (رطوبت، پروتئین خام، چربی خام و خاکستر) و رنگدانه ها (کلروفیل و کاروتنوئید) در جلبک های خشک شده به روش های مختلف تعیین شد. جلبک های خشک شده به روش خشک کردن انجمادی بالاترین میزان پروتئین (0/15± 65/20 درصد)، کلروفیل (b) (0/01± 0/106 میکروگرم بر میلی لیتر) و کاروتنوئید کل (0/03± 0/157 میکروگرم بر میلی لیتر) را در مقایسه با نمونه های خشک شده با آفتاب، آون و خشک کن پاششی نشان دادند (0/05>P). جلبک های خشک شده به روش خشک کن پاششی و آفتاب نیز به ترتیب دارای بالاترین مقدار چربی (0/22± 21/72 درصد) و خاکستر (0/42± 13/77 درصد) بودند (0/05>P). می توان نتیجه گرفت که برخی از ترکیبات تغذیه ای ریز جلبک I. galbana به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر روش های مختلف خشک کردن قرار می گیرند و خشک کردن به روش انجماد در خلاء می تواند به عنوان یک روش کارآمد برای نگهداری جلبک ها با اثر منفی نسبتا پایین بر ترکیب غذایی آن ها در شرایط خشک محسوب شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 222

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 440 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    21-30
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    111
  • دانلود: 

    406
چکیده: 

مطالعه حاضر باهدف ارزیابی برخی از پارامترهای خون شناختی (RBC, WBC, MCV, MCH, MCHC, Hb, PCV) و بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین تام، گلوکز، کورتیزول و آنزیم های کبدی (AST، ALT و ALP) در فیل ماهیان (Huso huso) 2 تا 3 ساله طی یک دوره بررسی یک ساله در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی در فصول مختلف (پاییز 1395 تا تابستان 1396) انجام شد. بدین منظور پس از خون گیری فصلی از طریق ورید ساقه دمی از 15 قطعه فیل ماهی به ظاهر سالم شاخص های مورد نظر مورد سنجش قرار گرفتند. براساس نتایج تغییرات فصلی معنی داری در تعداد WBCs، درصد هماتوکریت، مقدار هموگلوبین، اندیس های گلبولی (MCV، MCH و MCHC)، سطوح گلوکز و کورتیزول و میزان فعالیت آنزیم های AST و ALP مشاهده گردید (0/05>P). در خصوص تعداد RBCs، سطوح پروتئین تام سرمی و میزان فعالیت آنزیم ALT در فصول مختلف اختلاف معنی داری مشاهده نشد(0/05>P). بر اساس نتایج با توجه به ثابت بودن تمام شرایط به جز عامل دما می توان گفت تغییر دمای محیط می تواند به عنوان یک شاخص موثر در تغییر پارامترهای خونی شناختی و بیوشیمیایی سرم خون فیل ماهیان از طریق تغییر در پارامترهای فیزیکو شیمیایی آب در فصول مختلف بسیار موثر باشد. در مجموع نتایج مطالعه حاضر را می توان به عنوان مقادیر مرجع جهت نظارت بر وضعیت فیزیولوژیک و سلامتی فیل ماهیان در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی و سایر مراکز تکثیر و پرورش مورد استفاده قرار داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 111

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 406 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    31-41
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    141
  • دانلود: 

    410
چکیده: 

ارزش تفرجی فعالیت پرورش ماهی جایگاه ویژه ایی در بخش گردشگری دارد. در این پژوهش ارزش تفرجی فعالیت پرورش ماهی با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط در یکی از روستاهای شهرستان قائمشهر مورد بررسی قرار گرفته است. اهداف مورد نظر در این پژوهش، برآورد ارزش تفرجی این فعالیت و بررسی تاثیرات متغیرهای اجتماعی-اقتصادی بر تمایل به پرداخت بازدید کنندگان می باشد. برای اندازه گیری تمایل به پرداخت از مدل لاجیت بهره گیری شده و بر پایه روش حداکثر راستنمایی، مشخصه های این مدل مانند اثر نهایی و کشش وزنی برآورد شده است. اطلاعات مورد استفاده در این تحقیق از توزیع 110 پرسشنامه که روایی و پایایی آن تایید شد، بدست آمد. نتایج نشان دادند که متغیرهای سن، میزان تحصیلات، تعداد اعضای خانوار، درآمد افراد و درآمد خانوار بازدیدکنندگان اثر معنی داری بر تمایل به پرداخت دارند، هم چنین بررسی ها نشان داد که بیشینه تمایل به پرداختی پرورش ماهی 1191/2 تومان است. بیشینه تمایل به پرداخت های به دست آمده نشان از ظرفیت بالقوه این دو فعالیت در زمینه جذب توریسم کشاورزی است، که توجه جدی به این امر را می طلبد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 141

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 410 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    42-51
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    244
  • دانلود: 

    404
چکیده: 

خیار دریایی یکی از گونه های مهم اکولوژیکی و اقتصادی در خلیج فارس و دریای عمان می باشد. به جهت بررسی تنوع ژنتیکی و ساختار جمعیتی خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota در سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان از روش توالی یابی استفاده گردید. بدین منظور 58 نمونه از مناطق بوشهر، بندرعباس و چابهار صید، DNA از بافت ماهیچه با استفاده از روش استات آمونیوم استخراج، واکنش زنجیره ای پلی مراز با استفاده از ژن SrRNA 16 و توالی یابی نمونه ها انجام شد. میانگین تنوع هاپلوتایپی بالا (0/78) در منطقه چابهار 0/81، بندرعباس 0/8 و بوشهر 0/74 مشاهده شد. کمترین میزان تمایز ژنتیکی (Fst) بین جمعیت های بندر عباس و بوشهر در حالی که بیشترین میزان تمایز ژنتیکی بین نمونه های بوشهر و چابهار برآورد گردید. بیشترین فاصله ژنتیکی بین نمونه های بوشهر و چابهار (0/08) و کمترین فاصله ژنتیکی میان نمونه های بندر عباس و بوشهر (0/03) مشاهده شد. نتایج نشان دهنده وجود جمعیت های مختلف خیار دریایی در سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان است که در مدیریت ذخایر این گونه اقتصادی باید مدنظر قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 244

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 404 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2019
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    53-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    51
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Despite a high levels of global fishing and the related processing industrie, little efforts have been made to recycle waste products of these factories. If these biological compounds be properly processed, they can reduce the environmental pollution resulted due to such a wastes, and their valuable protein content can be recycled. Therefore the present study was conducted to obtain an economically valuable enzyme i. e. acinidine enzyme from Kiwi fruit. In addition, Rainbow trout waste was considered as a potential source of hydrolysable protein. Based on the results, the specific enzyme activity of the 1 kg of kiwi fruit was estimated as 36. 8 mg/u. As a result of protein source hydrolysis by applying the actinidine enzyme, the rate of nitrogen recovery and the degree of rainbow trout hydrolysis were recorded as 31. 77 and 21%, respectively. Furtheremoe, the results showed that the percentage of crude protein and ash content increas, however, the crude fat percentage decreases. Based on the results of the amino acid profile analysis, these hydrolysates can be provide the proteins of human and Rainbow trout. The results indicated that the actinidine enzyme can be used as a protease enzyme to extract protein from Rainbow trout wastes in the food industry.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 51

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    64-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    240
  • دانلود: 

    485
چکیده: 

استفاده از ماکروجلبک ها در صنایع مختلف برای محققین انگیزه و اشتیاق فراوانی جهت انجام مطالعات گسترده در مورد خواص ضدقارچی، ضد باکتری، ضد ویروس و ضد سرطان ایجاد کرده است. مطالعه حاضر جهت تعیین فعالیت های ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی آلژینات و فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوه ای (S. boveanum) جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس انجام شد. در این پژوهش سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی کل، توانایی شلاته کنندگی یون آهن، فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و سوپراکسید نشان داد که آلژینات و فوکوئیدان استخراج شده از این جلبک توانایی بالایی در فعالیت آنتی اکسیدانی از خود نشان داد. همچنین فعالیت ضدباکتریایی در برابر هفت گونه باکتریایی مختلف بیماری زا و غیر بیماری زا، نشان داد که باکتری Yersinia ruckeri نسبت به آلژینات و فوکوئیدان مقاوم است. طبق نتایج این مطالعه، عصاره جلبک قهوه ای S. boveanumمی تواند به عنوان ترکیب ضد باکتری و آنتی اکسیدان در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی جهت افزایش ماندگاری و جلوگیری از اکسید شدن ترکیبات مغذی استفاده گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 240

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 485 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    77-90
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    104
  • دانلود: 

    403
چکیده: 

برای تعیین تاثیر افزایش غلظت سختی کل (کلسیم کلرید) آب بر شاخص های رشد و ایمنی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و گیاه کاهو (Lactuca sativa)، در یک سازگان توام ماهی و گیاه، تعداد 90 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 1/5± 45/0 گرم و 260 عدد نشاء کاهو به شکل کاملا تصادفی به 9 واحد آزمایشی وارد شدند. تیمارها تحت تاثیر افزایش غلظت سختی کل (کلسیم کلرید) 0، 100 و 200 میلی گرم در هر لیتر آب (با سختی کل آب ورودی 140 میلی گرم) به مدت 60 روز قرار گرفتند. شاخص های رشد از قبیل درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، نرخ تبدیل غذایی و نرخ کارایی پروتئین ماهیان تغییر معنی داری را در بین تیمارها نشان ندادند (0/05P). شاخص های رشد گیاه از قبیل طول نهایی برگ، عرض نهایی برگ، وزن تر بوته، وزن خشک بوته، وزن تر ریشه و وزن خشک ریشه تفاوت معنی داری را در بین تیمارها نشان دادند (0/05>P). نتایج اندازه گیری شاخص های بیوشیمیایی خون ماهی نیز نشان داد، با افزایش سطح سختی کل در آب، تیمار 100 میلی گرم کلسیم کلرید در هر لیتر آب، بیشترین غلظت کلسیم پلاسما به مقدار 0/25± 11/36 میلی گرم بر دسی لیتر خون ماهی را نشان می دهد که این مقدار نسبت به تیمارهای دیگر معنی دار بود. سایر شاخص های خونی از قبیل هماتوکریت (Hct)، حجم متوسط گلبولی (MCV)، هموگلوبین (HGB)، تعداد گلبول های قرمز (RBC)، میانگین هموگلوبین گلبولی (MCH) و غلظت متوسط هموگلوبین داخل گلبول قرمز (MCHC) فاقد تفاوت معنی دار بودند (0/05>P). نتایج این آزمایش نشان داد با افزایش 100 میلی گرم در لیتر کلسیم کلرید به آب، یعنی در حد 240 میلی گرم در لیتر، مقدار کلسیم موجود در پلاسما در خون ماهی تغییر می کند و رشد ماهی و گیاه نیز افزایش می یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 104

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 403 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

ربیعی مینا

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    91-99
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    176
  • دانلود: 

    54
چکیده: 

عفونت های باکتریایی از مهم ترین عوامل تهدید کننده صنعت آبزی پروری می باشد. یکی از مهم ترین بیماری های عفونی شایع در اکثر مزارع پرورش قزل آلای رنگین کمان در سال های اخیر در بسیاری از کشورهای دنیا استرپتوکوکوزیس (Streptococosis) می باشد. در سال های اخیر، گیاهان آروماتیک و عصاره آن ها توجه بسیاری را به خود جلب کرده اند. از این رو هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عفونت باکتریایی ناشی از سویه استرپتوکوکوس اینیایی بر سیستم ایمنی ماهی ها و استفاده از عصاره گیاه درمنه دشتی در کاهش اثر سوء این عفونت باکتریایی بر سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان است. کاهش سطح پراکسیداز پلاسما، IgM، کمپلمان تام، لیزوزیم در ماهی هایی که در معرض باکتری قرار داشته اند به خوبی نشان دهنده تاثیر سم آن بر سیستم ایمنی ماهی ها است. حال آن که در ماهی هایی که با عصاره ی گیاه درمنه دشتی تغذیه شده و در مواجه با عفونت باکتریایی قرار گرفته اند، تغییر معنی داری (05/0>P) در مقایسه با ماهی های گروه کنترل مشاهده نگردید، که این امر نشان دهنده تاثیر تقویتی و حفاظتی عصاره ی گیاه درمنه دشتی بر سیستم ایمنی ماهی های قزل آلای رنگین کمان است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 176

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 54 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    100-109
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    92
  • دانلود: 

    35
چکیده: 

این تحقیق با هدف اثر محافظتی پیش تیمار ملاس بر شاخص های ایمنی سرم ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانوذرات آهن به اجرا درآمد. تعداد 250 بچه ماهی کپور معمولی در قالب 4 تیمار شامل جیره فاقد ملاس (تیمار 1)، جیره حاوی 0/5 درصد ملاس (تیمار 2)، جیره حاوی 1 درصد ملاس (تیمار 3) و جیره حاوی 2 درصد ملاس (تیمار 4) طراحی شد. پس از گذشت 42 روز، از هر تکرار 3 نمونه ماهی خون گرفته شد و به صورت "بدون نانو ذره" در نتایج ارائه گردید. بچه ماهیان به مدت 14 روز در مجاورت 50 درصد غلظت کشنده نانوذرات آهن (96h LC50) قرار گرفتند. بعد از گذشت 14 روز، از هر تکرار، 3 نمونه ماهی خون گرفته شد و به صورت "با نانو ذره" در نتایج ارائه گردید. نمونه های خون گرفته شد و سپس جهت اندازه گیری فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون شامل آنزیم های کبدی (ALT, AST, ALP)، گلوکز، پروتئین کل، ایمنوگلوبولین و آلبومین جدا شد. در مجموع تیمارهای آزمایشی حاوی ملاس بر شاخص های ایمنی سرم تاثیر معنی داری داشت (0/05

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 92

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 35 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    110-122
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    92
  • دانلود: 

    401
چکیده: 

گونه آمورچه یک غیربومی آب های داخلی ایران است. هدف از این مطالعه، بررسی برخی خصوصیات تولیدمثلی این گونه ی غیربومی در آب بندان های شرق استان گلستان می باشد. برای این منظور، تعداد 554 نمونه از فرورین تا شهریور 1396 صید و بیومتری شدند. نسبت جنسی مشاهداتی نابرابر و ماده ها غالب بود. همچنین نسبت جنسی در ماه های مختلف متغیر بود. بالاترین شاخص نمو گنادی برای هر دو جنس نر و ماده بالاترین در ماه اردیبهشت بود، به طوری که دوره تولیدمثلی این گونه ماه های اردیبهشت و خرداد می باشد. هم آوری مطلق از حداقل 365 تا حداکثر 1262 عدد تخمک (به ازاء هر مولد ماده) و هم آوری نسبی هم از حداقل 104 تا حداکثر 625 تخمک (به ازاء هر گرم وزن بدن مولد ماده) متغیر بود. هم آوری مطلق با اندازه ماهی (طول، وزن و سن) رابطه همبستگی مستقیم و هم آوری نسبی با اندازه ماهی (طول، وزن و سن) همبستگی معکوس نشان داد. قطر تخمک ها از 0/37 تا 0/93 میلی متر متغیر بود. میانگین قطر تخمک ها در آب بندان های مورد مطالعه، حدود 0/71-0/74 میلی متر بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 92

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 401 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    123-131
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    96
  • دانلود: 

    402
چکیده: 

این مطالعه به منظور ارزیابی و مقایسه تاثیر ذرات ارگوسان (آلژینیک اسید) و نانو ذرات ارگوسان تهیه شده به روش های گاما و التراسونیک در جیره، در سطح 5 گرم در کیلوگرم جیره صورت گرفت. در این تحقیق شاخص های رشد، بقاء و پاسخ به استرس در ماهی قزل آلای رنگین کمان در 8 هفته بررسی گردید. ابتدا ذرات محرک ایمنی ارگوسان به دو روش گاما و التراسونیک به نانو ذرات آلژینیک اسید تبدیل شد. نانو ذرات آلژینیک اسید تولید شده به روش اولترا قطری حدود 70 نانو متر و نانو ذرات تولید شده با روش پرتوهای گاما قطری حدود 20 نانو متر داشتند. آزمایش با ماهیان به وزن متوسط 9± 125 گرم درون مخازن 300 لیتری با تراکم ذخیره سازی 40 قطعه ماهی در هر مخزن در 4 تیمار و سه تکرار انجام شد. غذادهی در حد سیری طی دوره پرورش و 2 بار در روز انجام شد. نتایج تفاوت معنی داری را در شاخص های رشد مورد بررسی شامل وزن نهایی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی نشان داد (0/05

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 96

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 402 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button