مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های پروبیوتیکی و تکنولوژیکی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از دوغ محلی بهبهان

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 186

چکیده

 زمینه مطالعاتی: باکتری های اسید لاکتیک می توانند علاوه بر اثرات مفیدی که بر سلامتی مصرف کنندگان ایجاد می-کنند, خصوصیات متعدد تکنولوژیکی و ضدمیکروبی در ارتباط با استفاده های غذایی نیز داشته باشند. هدف: هدف از این پژوهش بررسی پتانسیل پروبیوتیکی, تکنولوژیکی و ضدمیکروبی سویه های اسید لاکتیک جداشده از دوغ محلی شهرستان بهبهان می باشد. روش کار: در این مطالعه ابتدا ویژگی های پروبیوتیکی باکتری های اسید لاکتیک از قبیل زنده مانی تحت شرایط اسیدی, زنده مانی در محیط شبیه سازی شده معده و روده, هیدروفوبیسیتی, خود و هم-تجمعی مورد بررسی قرار گرفت. سپس پتانسیل تکنولوژیکی آن ها با آزمون های قابلیت تولید اسید, فعالیت اتولیتیکی و مقاومت در برابر حرارت تعیین شد. در نهایت فعالیت ضدمیکروبی سویه هایی که ویژگی های پروبیوتیکی و تکنولوژیکی بهتری داشتند علیه 5 پاتوژن شاخص غذایی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: سویه های لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس دلبروکی زمانی که در معرض شرایط اسیدی و همینطور, شرایط شبیه سازی شده معده و روده قرار گرفتند کمترین کاهش در تعداد را نشان دادند. هیدروفوبیسیتی سویه ها 3/58-5/17 درصد گزارش شد که بیشترین درصد مربوط به لاکتوباسیلوس پلانتاروم بود. خود تجمعی باکتری های اسید لاکتیک در محدود 2/48-3/25 درصد محاسبه گردید و بیشترین میزان خود تجمعی مربوط به پدیوکوکوس پنتوزاسئوس بود. همچنین تمامی سویه ها فعالیت هم تجمعی علیه اشرشیاکلی از خود بروز دادند که بیشترین مقدار مربوط به لاکتوباسیلوس پلانتاروم با 3/46 درصد بود. در ارتباط با ویژگی های تکنولوژیکی, باکتری های لاکتوباسیلوس دلبروکی و پدیوکوکوس پنتوزاسئوس بهترین پاسخ را در تمامی آزمون ها از خود نشان دادند. همچنین فعالیت ضدمیکروبی باکتری های لاکتوباسیلوس پلانتاروم, لاکتوباسیلوس دلبروکی و پدیوکوکوس پنتوزاسئوس علیه پاتوژن های اشرشیا کلی, سودوموناس آئروژینوزا, سالمونلا تایفی موریوم, میکروکوکوس لوتئوس و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت که بیشترین حساسیت در باکتری های میکروکوکوس لوتئوس و استافیلوکوکوس اورئوس و بیشترین مقاومت نیز توسط باکتری اشرشیا کلی مشاهده شد. نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج به دست آمده باکتری های لاکتوباسیلوس دلبروکی و پدیوکوکوس پنتوزاسئوس خصوصیات مناسبی جهت استفاده به عنوان کشت الحاقی برای تولید محصولات تخمیری لبنی از خود نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوشاد، محمد، علیزاده بهبهانی، بهروز، و حجتی، محمد. (1400). بررسی ویژگی های پروبیوتیکی و تکنولوژیکی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از دوغ محلی بهبهان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(4 )، 169-186. SID. https://sid.ir/paper/954877/fa

    Vancouver: کپی

    نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، حجتی محمد. بررسی ویژگی های پروبیوتیکی و تکنولوژیکی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از دوغ محلی بهبهان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(4 ):169-186. Available from: https://sid.ir/paper/954877/fa

    IEEE: کپی

    محمد نوشاد، بهروز علیزاده بهبهانی، و محمد حجتی، “بررسی ویژگی های پروبیوتیکی و تکنولوژیکی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از دوغ محلی بهبهان،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 4 ، pp. 169–186، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954877/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button