مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

267
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

427
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارزش تغذیه ای کاه گندم و سرشاخه نیشکر عمل آوری شده توسط باکتری های تجزیه کننده ی لیگنین و لیگنوسلولز جدا شده از روده لارو کرم خراط (Zeuzera pyrina L. )

صفحات

 صفحه شروع 207 | صفحه پایان 220

چکیده

 هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی ارزش تغذیه ای کاه گندم و سرشاخه نیشکر عمل آوری شده توسط باکتری های تجزیه کننده لیگنین و لیگنوسلولز جدا شده از دستگاه گوارش لارو کرم خراط (Zeuzera pyrina L. ) بود. بدین منظور, ابتدا بر اساس آنالیز توالی 16S rDNA, سه ایزوله باکتریایی با قابلیت تجزیه کنندگی لیگنین و لیگنوسلولز شامل انتروباکتر کلواسه (Enterobacter cloacae), استافیلوکوکوس اسکویری (Staphylococcus sciuri) و گونه بروی باکتریوم (Brevibacterium sp. ) از دستگاه گوارش این کرم جداسازی شد. سپس هر کدام از دو سوبسترای کاه گندم و سرشاخه نیشکر به طور مجزا توسط هر کدام از ایزوله های مذکور یا مخلوط هر سه آن ها (4 تیمار آزمایشی برای هر سوبسترا) فرآوری شدند. در هر دو سوبسترا, بیشترین میزان ناپدید شدن ماده خشک, پروتیین خام, گوارش پذیری ماده خشک و انرژی قابل متابولیسم در تیمار حاوی مخلوط باکتریایی روده ی کرم خراط و کمترین در تیمار شاهد به دست آمد. بیشترین حجم و پتانسیل تولید گاز (b) پس از عمل آوری سوبستراها توسط مخلوط باکتریایی روده ی کرم خراط در مقایسه با تیمار شاهد به دست آمد. در هر دو سوبسترا, بیشترین غلظت کل اسیدهای چرب فرار شکمبه, استات, نسبت استات به پروپیونات و غلظت آمونیاک توسط انکوباسیون تیمار تلقیح شده با مخلوط باکتریایی در مقایسه با تیمار شاهد به دست آمد. در کل, نتایج این پژوهش نشان داد که عمل آوری کاه گندم و سرشاخه نیشکر توسط باکتری های مجزای روده ی کرم خراط, به خصوص مخلوط آنها سبب بهبود ارزش غذایی پسماندهای مذکور از طریق افزایش قابلیت هضم ماده خشک و غلظت اسیدهای چرب فرار شکمبه جهت استفاده به عنوان خوراک دام شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، ایوب، شاکرمی، جهانشیر، دهقانی خواه، فهیمه، و شریفی، افروز. (1400). بررسی ارزش تغذیه ای کاه گندم و سرشاخه نیشکر عمل آوری شده توسط باکتری های تجزیه کننده ی لیگنین و لیگنوسلولز جدا شده از روده لارو کرم خراط (Zeuzera pyrina L. ). پژوهش های علوم دامی ایران، 13(2 )، 207-220. SID. https://sid.ir/paper/955104/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی ایوب، شاکرمی جهانشیر، دهقانی خواه فهیمه، شریفی افروز. بررسی ارزش تغذیه ای کاه گندم و سرشاخه نیشکر عمل آوری شده توسط باکتری های تجزیه کننده ی لیگنین و لیگنوسلولز جدا شده از روده لارو کرم خراط (Zeuzera pyrina L. ). پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1400؛13(2 ):207-220. Available from: https://sid.ir/paper/955104/fa

    IEEE: کپی

    ایوب عزیزی، جهانشیر شاکرمی، فهیمه دهقانی خواه، و افروز شریفی، “بررسی ارزش تغذیه ای کاه گندم و سرشاخه نیشکر عمل آوری شده توسط باکتری های تجزیه کننده ی لیگنین و لیگنوسلولز جدا شده از روده لارو کرم خراط (Zeuzera pyrina L. )،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 207–220، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/955104/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button